Dyrkning er mere end blot at så et frø. Det handler også om at pleje det, du sår, og finde din egen måde at dyrke på. Her hjælper vi dig med at få svar på dine spørgsmål om dyrkning og pleje, alt fra hvilket mini-drivhus du skal vælge, og hvordan du starter en dyrkning til hvilke frø, du kan så om efteråret, og hvilken næring du skal give.
Her er fem måder at anvende Biohumus Terra på for at få en bedre jordsundhed. Belønningen er en frodig og sund have!
Læs mereHer er fem måder til at få store, stærke og sende planter.
Læs mereAlt bliver nemmere, når du dyrker i en palleramme! Det er nemt at luge ukrudt, det er nemt at holde styr på skadeinsekterne.
Læs mereEfterårssåning giver dig en god mulighed for at nyde friske grøntsager og smukke blomster tidligere om foråret. Det er en enkel proces, der giver store resultater, hvis du gør det rigtigt.
Læs merePallerammer er en fantastisk nem måde at komme i gang med at dyrke sin have.
Læs mereVed at plante løg om efteråret, kan du sikre dig en overdådighed af farver og liv, når foråret vender tilbage. Lad os udforske, hvordan du nemt kan skabe en blomstrende forårshave.
Læs mereSelvfølgelig kan du dyrke i din egen jord, selv om du bor i en lejlighed. Lad tomatskud og kaffegrums blive en del af dit eget kredsløb. Her anbefaler vi to mulige metoder.
Læs mereJorddækning efterligner skovens naturlige beskyttelse og giver mange fordele. Dette reducerer erosion, holder på fugten, bekæmper ukrudt og forbedrer jorden.
Læs mereEfterårssæsonen markerer ikke afslutningen på havesæsonen. Faktisk kan det være starten på en ny og spændende fase i din have.
Læs mereHar du flere forkultiveringer i gang? Her er tips til, hvordan du får mere robuste og stærke planter ved løbende at omplante dem i nye potter.
Læs mereSelvom sommerens lune dage langsomt forsvinder, og haven går på efterårsferie, betyder det ikke, at du skal lægge haveredskaberne helt på hylden.
Læs mereFå en tidlig start på din forårshave ved at så blomster om efteråret. Lær hvilke blomster der trives bedst, og hvordan du forbereder dem til succesfuld vækst og blomstring.
Læs mereEn god jord er forudsætningen for en vellykket dyrkning. Både struktur og næring er ting, som du kan påvirke for at få en jord fuld af liv.
Læs mereSåning af frøene direkte i jorden er et godt alternativ til dem, der ikke ønsker at så indendørs eller mangler plads. Her får du tips om grøntsager, der er nemme at dyrke, og som kan sås direkte i jorden.
Læs mereFor at få det maksimale udbytte af din dyrkning er det vigtigt at holde styr på, hvordan du bedst vander. Her får du nogle gode tips til, hvad du skal overveje, når du vander.
Læs mereVækstlys er afgørende, når det gælder om at dyrke planter indendørs i de mørke måneder af året.
Læs mereVækstlysskolen hjælper dig med at vælge den rette vækstbelysning til både forspiring og overvintring. Vi kigger også på, hvad de forskellige måleværdier betyder.
Læs mereForåret giver ingen garantier. Man må være klar med fiberdugen, hvis det skulle vise sig, at optimismen har sejret over fornuften.
Læs mereHvis du har brændenælder og er træt af at lave brændenældesuppe, kan du i stedet lave noget, som dine planter vil synes om. Brændenældevand kan lugte forfærdeligt, men er guld værd, og dine planter vil elske dig for det.
Læs mereHvad skal man da tænke på når man sidder der med sine frøposer og forskrækket opdager hvor meget der skal forspires af det man har købt?
Læs mereGrønsager behøver både vand og næring. Med hensyn til vanding bør man satse på meget og sjældent, hellere end ofte og lidt.
Læs mereAlt afhænger af jorden, for at dyrkningsåret skal blive vellykket, intet vokser i en dårlig jord.
Læs mereGrøngødning er den nemmeste måde at gøde jorden på, reducere næringslækage og få bedre jordstruktur.
Læs mereAlle grønsager skal have næring i form af kvælstof og mineraler for at give et godt udbytte. Bedre at gøde lidt og ofte, end meget og sjældent.
Læs mereLøg smager bedst, hvis de er avlet hjemme i haven. Med varmebehandlede løg får du det bedste resultat.
Læs mereHer giver vi dig eksempler på grønsager, krydderier og andre planter, som vil være udmærkede at så i sensommeren og efteråret.
Læs mereGenvejen for os haveelskere, som godt kan lide, at der er orden i rækkerne. Sådan gør man med såbånd.
Læs mereAt omplante en plante er nødvendigt for, at den skal få bedst mulige start i livet. Hvis du gør alt rigtigt, får du livskraftige planter.
Læs mereMormorblomster kaldes de stauder, der har eksisteret som indslag i vores haver i lang tid, og omfatter blandt andet akelejer og pæoner.
Læs mereTomater vokser hurtigt og har brug for næring i hele vækstsæsonen. Her giver vi tips til, hvordan du gøder dine tomater i løbet af sæsonen
Læs mereet, der kaldes sommerblomster, er de sorter, som kun lever en sæson i vores klima, såsom morgenfrue, stolt kavaler og valmue.
Læs mereAt så stauder som frø kan kræve andre metoder end for de etårige sommerblomster, som ofte vokser hurtigt.
Læs mereEt drivhus er ikke blot smukt, det er køkkenhavens hjerte! Drivhuse giver mulighed for at forlænge dyrkningssæsonen.
Læs mereDu får en meget større høst, når du gøder. Men hvilken gødning skal du vælge, og skal du bruge lidt eller meget gødning? Vi guider dig, så det bliver rigtigt.
Læs mereMange grøntsager og blomster skal sås tidligt for at kunne give en høst. Her er de sorter, som du med fordel kan så allerede i årets første måneder.
Læs mereBåde vermiculite og perlite er lyse, grynede korn, der vejer næsten ingenting. Selvom de ligner hinanden, har de lidt forskellige egenskaber. Hvornår skal du bruge dem og hvordan?
Læs mereEn god jord er af stor betydning for en vellykket dyrkning. Her gennemgår vi jordens grundlæggende sammensætning, og hvordan man laver den klassiske jordprøve.
Læs mereKæmper du med dræbersnegle i haven? Læs vores guide med 10 effektive tips til at holde sneglebestanden nede. Få dine planter til at trives uden snegleangreb.
Læs mere