MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
 • item.textGratis retur
 • item.textHurtig levering
 • item.textGrundlagt i 1933
Til forhandlere

Biohumus gør rødderne levende, og planterne bliver store, stærke og sunde

13 March 2024

En person som står utomhus och blandar Biohumus i jord.

For at de planter, vi dyrker, skal have det rigtig godt, er de afhængige af samspillet med mykorrhizasvampe, bakterier og andet mikroliv. Når vi tilfører sådanne mikroorganismer, styrker vi det samspil og får sundere planter. Biohumus indeholder gode mikroorganismer, der gør jorden frugtbar og fuld af mikroliv. Her fortæller vi, hvordan du kan bruge Biohumus!

Livet for en plante indendørs er mere stressende end for en plante ude i naturen. Indendørs er der helt andre forhold end udendørs såsom tørrere luft, mindre lys og en anden jord. Det er fra jorden, planten henter både næring og vand. Hvis jorden ikke er god, kan rødderne ikke udvikle sig og optage vand og næring effektivt. Så svækkes planten og rammes lettere af skadedyr og svampesygdomme.

Hvad er Biohumus?

Biohumus er vermikompost, der findes overalt i jorden, hvor der er orme. I Biohumus findes levende mykorrhiza og bakterier, væksthormoner og humus, som gør jorden fuld af liv. Ved at tilsætte Biohumus styrkes planten, da mikrolivet gør, at rødderne lettere optager næring. Planterne kan bedre modstå angreb fra skadedyr og svampe som f.eks. skjoldlus, meldug og sørgemyg. Det fine er, at Biohumus fungerer lige så godt i en urtepotte som i naturen! Planterne udvikler et stort og sundt rodnet, der gør, at både vækst, blomstring og høst bliver optimal.

Hvordan bruger jeg Biohumus?

Du behøver ikke være bange for at overdosere Biohumus, da det er nænsomt mod rødderne. Du bør dog ikke plante i ren Biohumus, da det kan blive for kompakt. Biohumus reducerer behovet for pesticider, fordi planternes naturlige modstandskraft styrkes. Desuden kan du reducere mængden af gødning, da rødderne lettere optager næring, når jorden indeholder mange mikroorganismer. Biohumus forbedrer jordens sundhed hele året rundt, både til indendørs og udendørs dyrkning.

leafs_double_new.svgHer er nogle enkle tips til, hvordan du kan bruge Biohumus til at forbedre planternes sundhed

Frøsåning med Biohumus

Da Biohumus er mild mod rødderne og indeholder plantehormoner, er det fint at bruge til såning og til at få stiklinger til at slå rod. Med Biohumus i jorden spirer frøene lettere, rødderne vokser godt, og spæde planter kan bedre modstå svampesygdomme og skadedyr.

 1. Bland 1 del Biohumus med 10 dele såjord.
 2. Hæld blandingen i såkrukker, og dæk med gennemsigtig plastik for at holde på fugten i jorden. Fremskynd spiring med en varmemåtte, eller stil potten et varmt sted.
 3. Vand jorden ovenfra, før du planter frøene
 4. Plant frøene som anvist.
 5. Kig til frøene hver dag, og vand med sprayflaske efter behov, indtil frøene begynder at gro. Derefter kan du sagtens vande med en kande.

Omplantning af potteplanter

Foråret, når det bliver lysere udenfor, er et godt tidspunkt til at omplante potteplanter. Biohumus giver potteplanterne et vækstboost, når du planter dem om. I de første uger efter omplantningen vil planten bruge sin energi på at danne nye rødder. Derefter kan du tydeligt se, at planten begynder at få ny vækstkraft, danne nye blade og vokse mere.

 1. Løsn forsigtigt den gamle jord i potten, og hæld den ud
 2. Bland 2 dele Biohumus med 8 dele naturgødet blomsterjord, og fyld bunden af potten.
 3. Anbring planten i potten, og fyld den op med jordblandingen. Sørg for at fylde jordblandingen overalt, så alle rødder har kontakt med jorden.
 4. Vand straks efter plantningen, så vandet finder vej ned i potten.
 5. Spray planterne regelmæssigt, da de fleste planter trives bedre med højere luftfugtighed.

Opfriskning af eksisterende pottejord

Hvis vi skal være helt ærlige, så er det ikke altid, man har energi og lyst til at omplante sine potteplanter. Så kan man i stedet gøre det "næstbedste", hvilket også giver gode resultater. Forbedr den eksisterende pottejord med Biohumus. Du kan også sætte en næringspind i jorden. Planten vil få det bedre ligesom ved omplantning, men forskellen er, at hvis rødderne står for tæt i potten, vil der ikke være lige så stor vækst som ved omplantning i en større potte.

 1. Læg et par centimeter Biohumus oven på jordoverfladen i krukken.
 2. Stik en næringspind ned i jorden.
 3. Hver gang du vander, spredes de gode mikroorganismer samt næringen i jorden og plejer plantens rødder.

Opfrisk sidste års jord i drivhuset med Biohumus

I stedet for at købe nye jordsække og udskifte sidste års trætte jord, kan du give jorden nyt liv. Med Biohumus og organisk plantenæring eller gødning får du også i år en fin jord til at dyrke grøntsager i! Biohumus gør afgrøden større og mere velsmagende.

 1. Læg 1-2 cm Biohumus over alle bede, og spred gødningen ud.
 2. Bland det derefter ned i det øverste jordlag. Brug en kultivator eller fingrene.
 3. Vand

Biohumus-te

Biohumus har også god effekt, når det blandes med vand. Så kan du bruge vandet til at vande planterne eller spraye planternes blade som en styrkende bladtonic. Det er nemt at lave Biohumus-te. Gør sådan her:

 1. Fyld en strømpe eller et stykke stof med et par deciliter Biohumus, bind strømpen sammen.
 2. Læg Biohumus-strømpen i en 10 liters vandkande.
 3. Lad det trække natten over.
 4. Dagen efter kan du vride strømpen i vandet og derefter vande eller spraye det på planternes blade.