MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Til forhandlere
Home / Frø

Urtefrø

At dyrke frø af krydderurter giver smag direkte på bordet, og er utrolig tilfredsstillende. Krydderurter tilføjer farve, duft og form uanset om du har have, altan eller vindueskarm. De friske smagsoplevelser er uovertrufne. Fra krydderurten salvie, der har duftende blade og lilla blomster, til andre flerårige krydderurter som timian og rosmarin, er der noget for alle havefolk.

Hvis du bor i en lejlighed, kan du dyrke krydderurter indendørs eller på altanen. Krydderurter i potter er nemme at passe og kan vokse i en solrig vindueskarm, på altanen eller endda hængende i køkkenet for nem adgang til frisk grønt. Potter til krydderurter kommer i mange forskellige størrelser og stilarter, så du kan finde noget, der passer til din personlige smag.

En liste over krydderurter inkluderer mange populære valg som basilikum, persille, oregano, dild og mynte. Uanset hvilken krydderurt du vælger, er det vigtigt at bruge den rigtige jord til krydderurter. En godt drænet pottemuld til krydderurter er ideel, og du kan med fordel tilføje lidt perlite for ekstra dræning. Brug også perlite, hvis du dyrker krydderurter i højbed, hvor det vil hjælpe med dræning.

Friske krydderurter er en uvurderlig ressource i køkkenet, der bringer smag og aroma til alle slags retter. Når det er tid til at høste, skal du bare klippe et par stilke med en saks. Har du overskud af det grønne, kan du endda tørre dine krydderurter for at bruge dem hen over vinteren.

Krydderurter kan dyrkes i en række forskellige miljøer. Hårdføre krydderurter som salvie og rosmarin kan modstå køligere temperaturer, mens andre krydderurter som basilikum foretrækker varmere og fugtigere forhold. Nogle krydderurter elsker solen, mens andre krydderurter er mere til skygge – herunder flere myntesorter. Uanset placering af krydderurterne, så husk at vande dem – de solelskende må gerne tørre let ud mellem vandingen.

Læs mere