MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Find dine yndlingsfrø og lad vækstsæsonen begynde

Det er tid til at komme i gang med at forspire

Hvorfor skal man forspirer?

Længes du efter din egen køkkenhave eller en blomstrende altan? Start med at forspire! Hvis du vælger at dyrke planter fra frø, har du mange muligheder. Find dine yndlingsfrø blandt vores store udvalg.

Begynd at forspire på det rigtige tidspunkt og få stærkere, sundere planter og en bedre høst til sommer.

Hvornår skal man begynde at forspire?

Timing er en af de vigtigste faktorer, når du skal forspire. Hvis man sår for tidligt, er der som regel ikke nok lys, og planterne bliver små og skrøbelige. Hvis man sår for sent, får planterne ikke tid nok til at blomstre eller udvikle sig, så de giver en god høst.

Det rigtige tidspunkt afhænger helt af, hvor i landet du bor, og hvad du vil dyrke. Hvis du bor sydpå, forsvinder frosten tidligere, og du kan begynde at så tidligere.

På hver frøpose står der, hvornår det er optimalt at så det specifikke frø. Der angives ofte en periode på 1-2 måneder, fordi der også er forskel på, hvornår frosten forsvinder i syd og i nord. Tænk på hvornår det normalt bliver varmt, hvor du bor og tæl derefter baglæns i tiden.

Hvordan forspirer man?

Et lyst sted med omkring 18-22 grader under spiringen er generelt det bedste. Når du sår frøene, vil spiringsprocessen have godt af lidt varme. Ved hjælp af en varmemåtte kan jorden blive lidt varmere og hjælpe dine frø til at spire.

Så snart frøene er begyndt at spire, foretrækker de et lyst, men lidt køligere sted. Omkring 15-18 grader er det bedste. For de allertidligste frø som f.eks. chili kan det være nødvendigt at sørge for ekstra lys i form af vækstlamper.

Prisbelønnet Rootmaster

Minidrivhus Rootmaster er vores eget prisbelønnede minidrivhus med en selvvandingsfunktion, der gør indendørs dyrkning nemmere end nogensinde før. Takket være selvvandingsfunktionen behøver du kun at tilsætte vand til bakken og lad de spæde planter spire. Efterhånden som rødderne gradvist kommer ud af ventilationshullerne i pottecellerne, tørrer enderne på rødderne ud, og der dannes nye rødder højere oppe. Pottecellerne kan åbnes på midten ligesom en bog, hvilket gør det endnu nemmere at håndtere planterne.Køb nu