MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til rodfrugter

Du kan så de fleste rodfrugter direkte på friland, da de spirer ved lave temperaturer.Det tager til gengæld lang tid at få dem til at spire, og her kan ukrudt dukke op og gøre det svært at skelne mellem frøplanter og ukrudt.

Så forskellige rodfrugter i rækker i køkkenhaven. Du kan så pastinak, persillerod, skorzonerrod, gulerod, havrerod, rødbede, ræddike, majroe, knudekål, knoldfennikel med flere. Det kan tage op til en måned at få frøene til at spire, men så går det pludselig hurtigt.

Bemærk, at knoldselleri og selleri har en endnu længere spiretid, og de bør i stedet startes op indendørs i en Pluggbox. De vokser langsomt i begyndelsen, men pludselig begynder de at tage fat.

Jordskok og kartoffel er også rodfrugter. Mens jordskok er flerårig og i øvrigt en afgrøde, der breder sig ret meget, er kartoffel enårig og noget nemmere at styre.

Alle rodfrugter bør hver sæson dyrkes på et nyt sted i køkkenhaven. Du skal derfor foretage et sædskifte, så du ikke dyrker dem samme sted igen og igen. Undtagelsen er naturligvis jordskok, der er stationær i haven.

Rodfrugter er smukke i køkkenhaven og lækre i køkkenet. De er ikke kun nærende, men tilføjer også farve, tekstur og smag til dine måltider. Så uanset om du nyder dem rå, kogt, bagt eller stegt, kan rodfrugter være en fantastisk tilføjelse til dit køkken.

Læs mere