MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til melon

At så melon fra frø er spændende, og at følge dem udvikle sig til de sødeste, lækreste, saftigste frugter er intet mindre end fantastisk. Det er en oplevelse, der er alle forundt – kan det blive bedre?

Der findes et mange gode sorter af melon som du kan dyrke. Vælg gerne frø af en af de søde sorter eller fx mini melon frø. Melon er en ret varmekrævende afgrøde, og kræver en lun vokseplads i læ. Det vil typisk være i drivhuset, men du kan også dyrke den på friland, fx op ad en sydvendt mur eller i en mistbænk. Melon kræver ca. 25° for at kunne give modne frugter. Giv godt med næring og sørg for at holde jorden fugtig gennem hele vækstsæsonen.

Så dine frø af melon sidst i april til midt i maj. Brug 11 x 11 cm potter så planten har plads til at komme i gang. Da planterne hurtigt bliver store, bør du potte dem om til større potter, hvor de kan stå til du flytter dem ud i haven.

Melon vokser ligesom agurk og er en slyngplante, der har brug for støtte til sine slyngtråde, som fx en snor eller et stativ. Trim planten ved at fjerne eventuelle sideskud, så den ikke bliver for stor og busket. Meloner skal bestøves, så du skal sørge for at der enten kan kommer bier hen til blomsterne, eller også skal du gøre det selv, ved at føre pollen fra hanblomsterne til hunblomsterne. Hunblomsterne er dem, der har et opsvulmet, rundt frugtanlæg.

Når melonerne vokser, er det en god idé at give frugterne støtte i form af et net eller lignende, der bindes op til en tråd. Høst de modne meloner, når de begynder at dufte og spis dem med det samme. De er simpelthen uovertrufne i smag.

Læs mere

3 Produkter