MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Til forhandlere
Home / Frø

Frø til jordbær og tranebær

At så sine egne jordbærplanter er en fantastisk måde at få helt særlige jordbærsorter på. De er lang tid om at spire, men når de først er kommet i gang, er det sjovt og spændende at følge med i plantens udvikling. Pludselig vil planten blomstre, og så kommer der de fineste røde jordbær.

Der er forskellige sorter af jordbær, som du kan så. Begynd indenfor og så i fugtig jord i en Pluggbox. Du skal ikke dække frøene med jord, men brug i stedet vermiculite, der holder frøene fugtige. Sæt dem lyst ved 15-18°C. Prikl dem om i hver sin potte, når planterne har 4-5 blade. Stil dem køligere og stadig lyst – og plant dem ud, når faren for frost er ovre.

Til jordbær dyrking skal du være opmærksom på, at jordbær bedst trives i en humusrig og fugtighedsbevarende jord, der får tilsat helomsat kompost løbende. Jordbær har ikke det store næringsbehov, og behøver ikke særlig meget gødning. Til gengæld må jorden ikke tørre ud, så husk at holde bedet fugtigt – evt. jorddække med halm eller lignende.

Hvis du ikke vil dyrke jordbær for fuglene og sneglene, kan det være en god idé at lægge et net ud over dem, som går helt ned (og evt. under) jorden. Så er der ingen adgang for skadedyrene.

Jordbærplanterne er også meget dekorative, når de blomstrer i hvide og rosa nuancer.

Du kan også dyrke jordbær i ampel eller i potte. Det kan være praktisk på altanen, eller hvis haven er lille. Du kan også dyrke jordbær i drivhus, og kan typisk høste jordbær 2-3 uger før dem i haven er modne.

Høst jordbærrene efterhånden som de bliver modne. Velbekomme – og husk fløden!

Læs mere

2 Produkter

På lager