MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til aubergine

Dyrk de lækreste auberginer fra frø. Den svampede grøntsag findes i forskellige former og farver, og dem du selv dyrker, er suverænt overlegne i smag og konsistens, frem for dem du kan købe i supermarkedet som kommer langvejsfra.

Aubergine er en tropisk plante, der trives godt i et fugtigt, varmt og solrigt miljø. Brug et drivhus eller en lun vokseplads på altanen eller terrassen, hvor der samtidig er læ.

Så dine frø sidst i det tidlige forår i små potter, og stil dem et lunt og lyst sted. Når de er vokset til ca. 10 cm højde, prikler du dem om i større potter. Hold jorden let fugtig, og lad dem stå lidt køligere med masser af lys.

Når faren for frost er ovre, kan du plante dem ud i drivhuset – typisk sidst i maj. Beskyt dem med fiberdug den første uges tid samt, hvis det bliver koldt i en periode.

Aubergine ynder en høj fugtighed i jorden, så du skal sørge for regelmæssig vanding. Planten er også næringskrævende, så giv gerne løbende næring i flydende form i forbindelse med at du vander.

Når aubergine begynder at blomstre, bør du fjerne de første blomster for at fremme yderligere vækst. Auberginerne er klar til høst, når de har en blank, glat overflade – og for de farvede sorter, også en dyb farve.

Tilbage til smagen, for de hjemmedyrkede grøntsager smager bare bedre og af meget mere. Husk at aubergine skal varmebehandles, før den er spiselig. Du kan tilberede den på flere forskellige måder, fx grillet, bagt eller i sammenkogte retter som ratatouille med masser af friske krydderurter.

Læs mere

2 Produkter