MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Løgfrø

Dyrkning af løg fra frø er faktisk ret nemt. Når du vil så løg fra frø, har det flere fordele: Du kan typisk vælge mellem flere forskellige sorter, end hvis du vælger sætteløg. De løg du sår går sjældent i stok, så du i stedet får store lækre, velsmagende løg.

Løg trives på en jord med høj pH-værdi, så tilfør gerne lidt kalk eller træaske til løgbedet. Løg kræver ikke særlig meget næring, men gerne lidt kalium fra træaske vil gøre dem godt. Indeholder jorden for meget kvælstof kan du risikere at få skimmel i dine løg.

Så dine frø af løg i marts i en Rootmaster eller Pluggbox med 2-7 frø i hvert rum. Tryk frøene i 1 cm dybde. 2-3 løg i hver celle giver relativt store løg, mens 4-7 løg giver mindre løg. Forspir dem ved ca. 20°C, og når de spirer, flytter du dem ud et køligt og lyst sted.

Flyt dem evt. ud i drivhuset, når de er vokset til. Her vil de stille og roligt vokse videre, indtil du kan plante dem ud på deres voksested i april. Plant dem ud som en blok og med god afstand til den næste.

Når løgtoppene engang i juli eller august lægger sig ned og bliver slappe, er det tid til høst. Lad løgene tørre på jorden eller på rammer med net, så de får luft fra alle sider. Hvis det er en meget fugtig sommer, er du nødt til at eftertørre dem indendørs.

Læs mere