MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til kål og broccoli

Så broccoli frø ad flere omgange, så du løbende kan høste de lækre broccolihoveder. I begyndelsen af maj kan du så første hold af broccoli indendørs. Herefter kan du med fordel så ad flere omgange med et par ugers mellemrum. På den måde kan du høste store broccoli­hoveder over en længere periode.

Første hold kan du plante ud i første halvdel af juni, og så kan du høste allerede fra først i august. Herefter kan du løbende høste mange små hoveder på planternes sideskud helt ind i vinteren.

Der er forskellige sorter af broccoli, hvoraf nogle danner et stort broccolihoved først, hvorefter planten sætter flere sideskud, der bliver til små broccolihoveder i løbet af efteråret. Andre sorter sætter kun mange små hoveder.

Broccoli og andre planter fra kålfamilien trives på en god porøs og fugtighedsbevarende jord. De behøver ikke så megen næring, og et par gode håndfulde kompost pr. plante vil være fint. Broccoli må ikke mangle vand, og det er derfor en god idé at dække bedet med et tykt lag jorddække. Vand altid i tørre perioder.

Hold øje med skadedyr som kålsommerfuglens larver, der kan angribe planterne. Fjern dem straks du ser dem, eller dæk hele bedet af med net.

Når du høster dine broccoli, er det bedst at gøre det om morgenen, hvor hovederne er sprøde og faste. Skær broccolihovederne af med en skarp kniv, og så kan du nyde friske og velsmagende broccoli.

Læs mere