MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til chili og peber

Chili frø giver krydderi på tilværelsen. Skal det være 'hot or not', når du dyrker chili-peber fra frø? Det kan være en brændende fornemmelse – og en helt vidunderlig fornemmelse at indtage de lækre, sprøde peberfrugter. De findes i sorter fra de helt milde til de voldsomt stærke! Det er en spændende verden at så sine egne chili-peber, og en god måde at få friske chili-peber hjemme i køkkenet.

Chili-peber trives bedst i varme og solrige omgivelser, så et drivhus eller en lun og solrig plads i læ for vinden på altanen eller terrassen, er optimalt. Sørg for regelmæssig vanding for at opretholde en konstant fugtighed i jorden, som chili-peber sætter stor pris på. Planten er også ret næringskrævende, så husk også at give en god, flydende gødning til vandingsvandet.

Her er en guide til vellykket chili frø plantning, så du får succes med dine chiliplanter derhjemme. Med forspiring af chili frø, opnår du veludviklede planter, da de er længe undervejs, og du skal derfor tidligt i gang, hvis du vil så chili-peber. Brug gerne en Rootmaster som du fylder med en god så- og priklejord. Dæk frøene med et tyndt lag jord og vand efter. Placér et lunt og lyst sted, og hold jorden let fugtig til spiringen er i gang. Herefter kan du vande nedefra ved at justere vægen i din Rootmaster. Når planterne er omkring 10 cm, kan de prikles om til større potter med mere plads til rødderne.

Plant ud i drivhus eller på en beskyttet plads, når faren for frost er ovre. Når chili-peber begynder at blomstre, bør du fjerne de første blomster for at fremme yderligere vækst. Høst frugterne, når de er modne og har fået en dyb farve.

At dyrke chili-peber fra frø er sjovt og spændende for dig, der er haveentusiast og ikke mindst for madelskere, der ønsker at tilføje et frisk pust af chili-peber i køkkenet. Du kan i øvrigt udnytte fordelene ved chili frø tørring og bevare dine yndlingssorter, så du kan fortsætte med at gro chili frø år efter år.

Læs mere