Så rosmarin fra frø og følg udviklingen fra små spirer til smukke planter, der desuden tilføjer et smukt element til din have. Her får du en lækker krydderurt, der er rig på smag, farve og aroma.
Dyrk rosmarin frø ved at så dem tyndt i en potte med fugtig såjord. Stil potten i køleskabet i 2-3 uger, og tag dem herefter ud og stil dem et lyst sted. Når frøene er spiret, skal du prikle dem om i hver sin lille potte, der er tilført gødet jord. Når de har nået en vis størrelse, skal de igen plantes om i en større potte, og så er de klar til et ophold på terrassen eller altanen.
Rosmarin trives bedst i fuld sol, så vælg en placering, hvor planten kan få masser af lys. Selvom det er en hårdfør krydderurt, der kan håndtere en del tørke, vil den sætte pris på regelmæssig vanding, men pas på ikke at overvande, da rosmarin ikke bryder sig om at stå i for våd jord.
Dyrkning af rosmarin kræver lidt tålmodighed, da frøene kan være lang tid om at spire. Når de først har fået fat, vil de vokse hurtigt.
Rosmarin kan dyrkes både i haven og i krukker eller højbede til altanen og terrassen, hvilket gør den velegnet til både store haver som mindre.
Når du dyrker rosmarin, vil du hurtigt opdage, at den ikke kun er et attraktivt tilføjelse til din have med dens blålilla blomster og stedsegrønne blade, men også en uundværlig ingrediens i køkkenet. Brug dine friskplukkede rosmarinblade i alt fra lam og kylling til kartofler og grøntsager for en ekstra smagfuld oplevelse af din mad.