MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til mynte

At dyrke mynte fra frø er spændende, og kan tilføre en vidunderlig aroma og smag til din have og dit køkken. Mynte er kendt for sin kølende og skarpe smag, og den er et populært valg i alt fra te og cocktails til salater og desserter.

Med sin hurtige vækst og evne til at sprede sig, kan mynte dyrkes i både potter, højbede og direkte i jorden i din have (husk, at den vil sprede sig). Bor du i lejlighed, kan du dyrke mynte indendørs i et lyst vindue eller gerne på en altan, hvor mynte kan dyrkes i en krukke.

Myntefrø kan med fordel forspires indendørs i det tidlige forår. Så tyndt i fugtig såjord, og dæk med et tyndt lag jord. Når planterne er vokset, kan du prikle dem i hver sin potte med gødet jord. Stil dem lyst og køligt, og plant dem ud i haven efter frost.

Når dine mynteplanter begynder at vokse, vil du ved berøring dufte deres karakteristiske myntearoma. Bladene kan du høste efterhånden som mynten vokser. Husk at høste ofte for at fremme en busket vækst og forhindre planten i at blive for høj.

Ved at dyrke din egen mynte fra frø kan du nyde friskheden og smagen af hjemmedyrket mynte, uanset om du bruger den til at lave myntete, som en ingrediens i dine yndlingsopskrifter, eller bare som et smukt og duftende tilføjelse til din have eller altan.

Læs mere

2 Produkter