MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Hvad skal man så i april?

Hvis du er ivrig haveejer, ved du, at april er en god måned til at så frø og starte din havesæson. Vejret begynder at blive varmere og dagene bliver længere, hvilket giver gode betingelser for, at planterne kan trives. I nogle områder er der stadig risiko for frost, så sørg for at dække dine afgrøder med varmende fiberduge eller hold dine planter indendørs, indtil varmere temperaturer melder sin ankomst.

Hvad kan du så i april? Tomater er en fast bestanddel af haven, og marts og april er det bedste tidspunkt at begynde at så tomatfrø. Du kan forspire dine frø indendørs i spirebakker, og når vejret bliver varmere, kan du plante dem ud i haven. Tomater har brug for varme temperaturer for at vokse, så det er vigtigt at vente med at plante dem udenfor, indtil der ikke længere er risiko for frost. Der er mange forskellige tomatsorter at vælge imellem herunder bøftomat og hybride sorter. Uanset hvilken type tomat du vælger, skal du sørge for at give dem masser af solskin, vand, næring og støtte, mens de vokser.

Bladbede er en bladgrøn plante, der er perfekt til såning i april. Denne hårdføre plante er fyldt med næringsstoffer og er utrolig alsidig. Du kan så bladbede frø direkte i din have eller forspire dem indendørs og derefter udplante dem. Bladbede er en kuldebestandig afgrøde, hvilket betyder, at den kan tåle frost og køligere temperaturer. Det er også en slow-bolt plante, hvilket betyder, at den kan høstes over en længere periode.

Hvis du gerne vil plante andre grøntsager i din have, kan du finde forskellige sorter af frø i vores sortiment, som f.eks. rødbedefrø, porrefrø, rosenkål, sellerifrø, grønkålsfrø, courgettefrø, radiser og salatfrø. Det er en god idé og en givende aktivitet at så dine egne grøntsager, da du kan høste næringsrige planter senere på sæsonen.

April er også et godt tidspunkt til at så nogle etårige blomster som f.eks. morgenfruer, frøkenhatte og stolt kavaler. Disse farverige blomster vil sætte kulør på din have hele sommeren. Du kan også så solsikker i april og lade dem blomstre i din have.

Når det handler om, hvad man skal gøre i haven i det tidlige forår, er det tid til at forberede jorden. Du kan tilsætte kompost eller godt modnet gødning til jorden for at forbedre dens struktur og næringsstofindhold. Dette vil give dine planter et sundt vækstmiljø. April er også et godt tidspunkt til at beskære dine træer og buske. Det vil bidrage til at fremme en sund vækst og bevare deres form. Derudover kan du begynde at luge havens bede for at forhindre ukrudtet i at overtage dine planter.

Læs mere

leafs_double_new.svgBind en spiralbuket

Når vi køber en buket hos en blomsterhandler, har de som regel bundet buketten sammen ved hjælp af en teknik, der hedder spiralbinding, noget, der kan kræve lidt øvelse, før man kan det. Med denne teknik er det let at tilføje en blomst, hvor den mangler, eller fjerne og flytte en, hvis der er en for meget.

Her har vi samlet tips til at hjælpe dig med at få succes