MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Home / Vores produkter

Kom med på tomat-rejsen

Det, jeg virkelig godt kan lide ved tomater, er deres smag og deres mange muligheder. Der er så mange opskrifter med tomater. Hvis du nogensinde har smagt en tomat fra Middelhavslandene, ved du, at det er en anderledes oplevelse end noget, du kan købe i butikken. Smagen er anderledes. Den eneste smag, der kan måle sig med disse tomater, er efter min mening dine egne hjemmedyrkede tomater. Så lad os komme i gang!

Læs mere

Tomat-amok med Markus

Det skal du bruge
For at begynde at dyrke tomater skal du bruge følgende: tomatfrø (Markus bruger tomatfrøet "Bronzy", såjord, små potter (en kapillærkasse fungerer også!), vækstlamper og vermiculite (hjælper med at lufte jorden og samtidig holde på fugten og næringsstofferne i jorden).

Trin 1: Forspiring
Der er to måder at gøre dette på.
A) Den konventionelle måde: Læg dine tomatfrø i en potte med jord.
B) Markus-måden: Læg frøene på vådt toiletpapir. Ja, du hørte rigtigt. Toiletpapir. Det er et lille trick, som jeg lærte af en ven, og som faktisk virker ret godt. Når du ser små spirer komme op fra papiret, skal du lægge papiret med spiren i en potte med jord. Det er en slags forspiring til forspiring. For både A og B skal jorden helst ikke være alt for næringsrig i denne første fase.

Trin 2: Få styr på drænet
En god måde at gøre dette på, er at bruge gro-potter med huller i bunden for at sikre et godt dræn. Tomater kan godt lide fugt, men de kan ikke svømme. På den måde sikrer du dig, at de får det, de har brug for, uden at overdrive vandingen.

Trin 3: Ventilation og lys
Giv dine venner god ventilation, en masse lys og varme. Omkring 20-25 grader grader er en god temperatur. Brug vækstlamper for at sikre, at dine planter får alt det lys, de har brug for.

Trin 4: Dét skal du huske
Tænk grundigt over, hvor du placerer planterne. Tomater kan godt lide det varmt, så at sætte dem ved siden af et dårligt isoleret vindue, der lækker kulde, vil ikke gøre dem glade. Jeg anbefaler, at du bruger vækstlys. Med dette lys kan du placere dine planter i områder, som de ellers ikke ville kunne lide.

Trin 5: Om omplantning
Omplant dine tomatplanter i større potter, efterhånden som de vokser sig større. Sørg også for at fjerne spirer mellem bladene jævnligt, for at spare på planternes energi.

Et sidste godt råd
Lad dine planter vokse sig stærke i 6 til 10 uger, før du planter dem udenfor. Når du gør det, skal du starte med at "lære" dem at vænne sig til det nye miljø lidt efter lidt. Sæt dem udenfor hver dag indtil solnedgang, før du sætter dem udenfor resten af sæsonen. Når risikoen for nattefrost er overstået, er de klar til at komme ud.