MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Hydroponisk dyrkning

Frø til hydroponisk dyrkning

Hydroponisk dyrkning er en smidig løsning til hjemmeavlere, som kun har begrænset tid og plads til at dyrke planter. Har du derimod både interesse, tid og plads, så kan du i princippet dyrke hvad som helst uden jord. Nogle sorter er dog nemmere at lykkes med end andre.

Hurtigtvoksende bladgrøntsager og krydderurter er særligt velegnede til hydroponisk dyrkning, og de har en relativt hurtig udvikling. Også lavstammede tomater og chili, som fylder mindre, fungerer udmærket.

Her finder du frø, som er specielt udviklet til dyrkning i vand. Desuden vil du blive forbavset over, hvor meget det faktisk er muligt at dyrke uden jord.

Læs mere

Vores dyrkningsekspert Veronikas bedste tips

Tips fra eksperten

Mit bedste tip til vellykket dyrkning i Harvy er at placere planterne lyst. I sommermånederne står de i et vindue mod syd, og fra september til marts bruger jeg plantebelysning. At bruge en lyskilde er vigtigt, hvis man vil have stærke, veludviklede planter, der giver rigelig høst. Med en ophængning med sugekopper kan du justere højden, efterhånden som planterne vokser. En god regel er at have belysningen ca. 10 cm over planterne. Ligesom os mennesker skal planterne hvile om natten, så derfor slukker jeg lyset om natten for at give planterne cirka otte timers hvile. Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du bruge en timer til belysningen. Når jeg sår salat og krydderier, sår jeg normalt omkring 3 frø i hver dyrkningsbrikette. At kunne høste store, friske blade af salat og krydderurter året rundt er virkelig fantastisk.

Hydroponik – dyrkning i vand

Hvad er hydroponik? Det betyder ganske enkelt dyrkning i vand. Når du dyrker i vand, har dine planter brug for en næringsopløsning, som du fortynder i vandbeholderen. Fordelene ved hydroponisk dyrkning er, at det er hurtigt og nemt, og hvis du har den rigtige type belysning, kan du dyrke hele året rundt. De fleste spirende frø kan dyrkes i vores hydroponiske dyrkningsboks Harvy, men vi har også et par frø, som er specielt udviklet til hydroponisk dyrkning. Vores startpakke indeholder det, du skal bruge for at komme i gang med din dyrkning, hvilket vil sige dyrkningsboks, plugholder og vækstpropper med frø og plantenæring til hydroponisk dyrkning.Læs mere