MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Home / Vores produkter

Få en blomstrende ven

Der er noget ved Kæmpejernurten, der er så fortryllende med sine lange stængler, der svinger blomsten smukt i vinden. For mig skaber de en følelse af frihed i haven. Derfor har jeg valgt at så Kæmpejernurt. Lad os komme i gang! Husk at følg min rejse, hvis du også vil skabe en følelse af at være fri i din have.

Læs mere

Trin 1: Det skal du bruge
Du skal bruge følgende: Frø af Kæmpejernurt, såjord, potter, vermiculit og vækstlamper.

Trin 2: Sådan planter du
Så sparsomt i fugtig jord, og dæk frøene med et tyndt lag vermiculit. Sørg for, at du har vækstlamper til dette. Den optimale temperatur for at frøene spire er mellem 18-20 C. Der kan gå op til 3-4 uger, før du kan se spirer komme op af jorden. Den ideelle forspiringsperiode er februar til marts.

Kend dine frø
Planteplacering: sol
Planteafstand: 30 cm
Rækkeafstand: 30 cm
Sådybde: 0,2 cm
Høsttidspunkt: juli - oktober

Trin 3: Spireperioden tager tid
Det tager noget tid for Kæmpejernurten at udvikle sig, så mist ikke håbet! Hvis frøene ikke spirer, kan det være fordi de skal aktiveres af kulde. Prøv at lægge frøene i køleskabet (eller udenfor, hvis det ikke er for koldt) i ca. 4-6 uger. Dette kan faktisk hjælpe de første spirer at se lysets dag (eller køleskabets indre).

Trin 4: Placering
Når spirerne begynder at komme, skal du sætte dem på et solrigt sted. Kæmpejernurten stammer fra Sydamerika og kan rigtig godt lide solen.

Trin 5: Tiltræk bestøvere
Hvis du ønsker at tiltrække bestøvere hele sommeren, er Kæmpejernurten den plante, du skal gå efter. De er rige på nektar og bestemt populær hos alle slags bier og insekter, som er meget nyttige til at bekæmpe bladlus i resten af haven. Kæmpejernurten blomstrer fra juli og et godt stykke ind i efteråret og er en fremragende blomst at have i baggrunden af en beplantning.