MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Til forhandlere

Koreansk squashpandekage

12 April 2022

Når squashplanterne er begyndt at give frugt, kommer der normalt mange frugter på en gang. Så er det vigtigt at have nogle gode variationer af opskrifter. Denne koreanske pandekageret er klar på ingen tid og er en perfekt sommerfrokost, når du ikke vil stå i køkkenet i længere tid og samtidig gerne vil nyde den hjemmelavede høst.

Squash, zucchini eller courgette kan både fryses, syltes og spises frisk, og da planterne normalt giver meget frugt, er det godt, at man kan lave så meget forskelligt. Du kan lave gryderetter, gratiner, bøffer og endda bage med squash. Prøv det hele af i køkkenet og se, hvad der smager bedst. 

Nelson_Garden_Zucchini-pancake_Image_1.jpg

Koreansk squashpandekage | 2 pandekager

300 g squash

1 alm. løg

1 dl hvedemel

1/2 dl majsstivelse

2 tsk. bagepulver

1 tsk. mildt salt, f.eks. hav- eller Himalayasalt

Rapsolie til stegning

Dip

1/2 dl japansk soja

1 spsk. citronsaft

2 tsk. sesamolie

1-2 fed hvidløg

1/2 chili eller efter smag

1 lille skalotteløg

Riv squashen på den grove side af et rivejern. Skræl og striml løget fint. Kom squash og løg i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør sammen med for eksempel en træske, så alt bliver godt fordelt.

Varm en rigelig mængde olie op i en stegepande og kom halvdelen af dejen i. Spred dejen med en ske, så den fylder stegepanden helt. Steg i nogle minutter på hver side, eller til den har en flot farve. Brug en paletkniv til at løsne pandekagen i stegepanden, hvis den sidder fast, og vend den enten ved hjælp af en stor tallerken eller med stegepanden. Gentag med resten af dejen.

Skær pandekagen i mindre lagekagestykker og spis dem med dippen.

Dip

Hak hvidløg, chili og skalotteløg fint og kom det i en lille skål. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør rundt.

(På billedet er pandekagen også toppet med sesamfrø og strimlede salatløg)