MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Til forhandlere

Det grundlæggende i hydroponisk dyrkning - hvad man kan dyrke uden jord

27 September 2022

Hydroponisk dyrkning betyder dyrkning uden jord og er en perfekt løsning for den indendørs gartner med begrænset tid og begrænset plads. Du kan dyrke stort set alt uden jord. Når det er sagt, er der nogle sorter, der er lettere at få succes med end andre. I denne artikel lærer du alt, hvad du skal vide om hydroponisk dyrkning, og hvilke planter der er bedst egnet til at blive dyrket indendørs og i vand.

Hvorfor du bør dyrke bladgrønt uden jord

Hurtigtvoksende bladgrøntsager er særligt velegnede til hydroponisk dyrkning. På grund af deres korte livscyklus er det lettere at opretholde en god vandkvalitet i hele deres vækstperiode. Hydroponiske dyrkningssystemer, som f.eks. Harvy dyrkningskasser, er fremragende til dyrkning af grøntsager, der kan høstes efter blot et par uger.
Salat er derfor fremragende til hydroponisk dyrkning – især sorter der danner løse hoveder. Løsbladede salatsorter er også et praktisk valg, da du kan høste dem blad for blad. Bladgrøntsager som f.eks. sølvbeder og forskellige kåltyper er også hurtigtvoksende alternativer, der egner sig godt til hydroponisk dyrkning. Udover at være nemme at dyrke er de også lavtvoksende, hvilket er praktisk, da de ikke har brug for ekstra støtte.

nelson_garden_the_basics_of_hydropnic_cultivation_blog_post_image_2.jpeg

Hvorfor du bør dyrke urter uden jord 

Urter vokser relativt hurtigt og har en praktisk størrelse til hydroponisk dyrkning. Dyrkning af krydderurter i vand er et særligt godt valg, da de har en tendens til at tørre hurtigt ud, hvis de dyrkes i jord. Hvis de sås hydroponisk, har de altid adgang til vand. Eksempler på urter, der kan dyrkes, er basilikum, timian, koriander, persille og salvie.

nelson_garden_the_basics_of_hydropnic_cultivation_blog_post_image_3.jpeg

Hvorfor du bør dyrke tomater og chili uden jord 

Mange tomater, der kan købes i supermarkederne, er dyrket uden jord. Når du dyrker indendørs, skal du helst vælge en lavtvoksende sort som f.eks. kirsebærtomater. Det samme gælder for chiliplanter. 

Husk på at tomatplanter har en lang vækstperiode, før de bærer frugt, og planten har brug for jævn adgang til næringsstoffer indtil den sidste høst. Der findes særlig plantefoder til især tomater men også til chili. 

Kan jeg dyrke blomster uden jord?

De fleste, der dyrker hydroponisk, bruger metoden til at dyrke spiselige planter. Det er dog fuldt ud muligt at dyrke blomster. Mange blomster trives godt i hydroponisk dyrkning som f.eks. karse og pelargonier.

nelson_garden_the_basics_of_hydropnic_cultivation_blog_post_image_4.jpeg

Kan jeg dyrke flere planter i et hydroponisk system?

Du kan dyrke flere forskellige plantesorter i det samme dyrkningssystem som f.eks. i Harvy dyrkningskasserne. Hvis du gør det, er det klogt at vælge planter med nogenlunde samme næringsbehov og samme udviklingstid.

Dyrk uden jord - en guide til hydroponiske systemerEr du træt af at bære store poser jord fra butikken til dit hjem? Med hydroponiske systemer kan du nemt dyrke dine planter ved at give dem tilstrækkeligt med vand, lys, varme og næring.
Læs mere
Hvorfor vækstbelysning?For at få stærke planter behøves lys! I de mørkeste måneder er sollyset ikke nok. Se forskellen mellem at dyrke med og uden vækstbelysning!
Læs mere

Hydroponik – dyrkning i vand

Hvad er hydroponik? Det betyder ganske enkelt dyrkning i vand. Når du dyrker i vand, har dine planter brug for en næringsopløsning, som du fortynder i vandbeholderen. Fordelene ved hydroponisk dyrkning er, at det er hurtigt og nemt, og hvis du har den rigtige type belysning, kan du dyrke hele året rundt. De fleste spirende frø kan dyrkes i vores hydroponiske dyrkningsboks Harvy, men vi har også et par frø, som er specielt udviklet til hydroponisk dyrkning. Vores startpakke indeholder det, du skal bruge for at komme i gang med din dyrkning, hvilket vil sige dyrkningsboks, plugholder og vækstpropper med frø og plantenæring til hydroponisk dyrkning.Læs mere