2 alm. løg
1 rød peberfrugt
1 spsk. paprikapulver
1 tsk spidskommen
frisk chili eller cayennepeber efter smag
2 dl majskorn
1 dl tomatpuré
2 pakker afdryppede bønner, f.eks. kidneybønner eller sorte bønner
1 dl finthakket bladpersille
rapsolie til at stege i
salt og peber
Til servering: blade af icebergsalat, tynde skiver af skalotteløg, 1 dl havrebaseret cremefraiche blandet med 2 tsk. sambal oelek
Skræl og striml løgene fint, skær peberfrugterne i stykker. Steg løg og peberfrugter i olie med salt og peber, indtil løgene er blevet bløde og har fået en flot farve. Tilsæt paprikapulver, spidskommen og chili eller cayennepeber og steg i ca. et minut. Tilsæt majs og steg i et par minutter mere. Klik tomatpuré i, rør rundt og steg i 2-3 minutter. Tilsæt bønnerne og varm dem op i et par minutter. Smag til og tilsæt ekstra krydderier efter behov. Fjern fra varmen og rør persille i.
Klik lidt af fyldningen i et blad af icebergsalat, top med skalotteløg og cremefraiche.