En lækker sommerroulade, der er hurtig at lave, og som du kan variere i det uendelige efter smag og sæson. Når bærsæsonen er i gang, er det perfekt at bruge de forskellige bær, som du har i haven.
Forkæl dig selv og andre i sommer med en rigtig lækker roulade med marinerede jordbær. Den er nem at lave, og den kan varieres i det uendelige med sommerens forskellige bær. Hvorfor ikke prøve med hindbær, brombær eller blåbær? Hvilken er din favorit?
Rouladebund
3 æg
1,5 dl sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1,5 tsk. bagepulver
2 spsk. mælk
Bærfyld
1 liter jordbær
2 spsk. flydende honning
1 lime
Fyld med fløde og friskost
2 dl fløde
100 g friskost
1/2 tsk. vaniljepulver
2 spsk. flormelis
Sådan gør du:
- Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Bland jordbær og honning sammen med skræl og saft af en lime. Lad det trække, mens du laver kagen.
- Sæt ovnen på 250 grader, og beklæd en bradepande med bagepapir.
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og vend det ned i æggeblandingen.
- Tilsæt mælken, og rør sammen til en jævn dej.
- Hæld dejen i bradepanden, og bag i ovnen 5-7 minutter.
- I mellemtiden kan du drysse sukker på et stykke bagepapir.
- Vend kagen på hovedet på det sukkerdryssede bagepapir, og fjern bagepapiret, som kagen blev bagt på.
- Pisk fløden og friskosten sammen med en elpisker, indtil blandingen har fået en tilpas konsistens. Sigt flormelis og vaniljesukker i, og rør sammen.
- Bred blandingen ud over kagebunden, når den er afkølet.
- Si væden fra jordbærrene, og fordel dem jævnt på kagen.
- Rul kagen sammen, og pynt efter behag.