MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Vælg det rigtige minidrivhus

18. januar 2022

Dyrk mange planter på en lille overflade med et minidrivhus! At lade frøene spire og vokse op i en lidt mindre mængde jord, med jævn fugtighed og i et godt lys øger chancen for en vellykket dyrkning.

Dine frø gror allerbedst, når de får en passende mængde varme, vand, lys og luft. Med et minidrivhus er det nemt at give dine frø en god start.

Hvilket minidrivhus der passer dig bedst, afhænger lidt af, hvad du vil dyrke, men først og fremmest af, hvor meget du vil dyrke, og hvor meget tid du vil bruge på din dyrkning.

Ventilerende låg og vanding nedefra

I et rigtig godt minidrivhus kan vandingen ske nedefra, for eksempel ved at fylde bunddelen med vand. Små planter er følsomme og kan skades, hvis vandet kommer ovenfra. Det er også en fordel, at rødderne udvikler et større rodsystem, når de søger nedad og udad for at nå vandet.

Ud over muligheden for vanding nedefra, bør et rigtig godt minidrivhus også have et låg. Et låg hjælper med at holde jorden fugtig, men skal også give god ventilation og lade lyset trænge igennem.

Gode spørgsmål, du kan stille dig selv, før du vælger et minidrivhus:

  • Hvor mange planter vil jeg forspire?
  • Hvilke sorter vil jeg så?
  • Hvor meget tid vil jeg bruge på forspiringen?
  • Hvilke krav har jeg til materiale/styrke/holdbarhed?

Miniplugsæt

Med et miniplugsæt er du aldrig langt fra en forspiring! Allernemmest er det, hvis du sår i plugs, som bare skal sættes ned i cellen. Det går hurtigt og er mindre besværligt sammenlignet med såjord, selvom det også fungerer godt. Planterne vokser også normalt særligt godt i pluggen, som holder sig porøs og ilter rødderne.

Planterne kan stå i flere uger i plugsættet, før de skal omplantes. Du kan fylde bakken med vand og behøver dermed ikke at vande så ofte.

Et plugsæt rummer 14 planter, og i dyrkningssæt med låg kan du have op til 3 plugsæt. Det betyder, at du nemt kan fjerne et plugsæt ad gangen til omplantning, mens du lader de resterende plugsæt blive tilbage.

Velegnet til dig, som ...
... ønsker at komme hurtigt i gang, forspire på en lille overflade eller ønsker at så kontinuerligt for at have små planter til at fylde op med udendørs.

Godt valg til ...
... små til mellemstore frø ­– for eksempel kål, salat, tomat, tagetes, chili. Ærter fungerer også godt!

Nelson_Garden_Choose_the_right_mini_greenhouse_image_3.jpeg

Rootmaster® 

Et minidrivhus med selvvandingsfunktion, der giver en jævnere fugtighed til dine såede frø. Pottecellerne kan åbnes og tillader skånsom håndtering af planterne. Ved opstarten af din Rootmaster® bliver der nok lidt pilleri, før du får vandingssnoren på plads, men til gengæld får du fantastiske, rodfæstede planter.

Når frøene er begyndt at gro, er dyrkningen i Rootmaster® meget nem at passe. Du behøver ikke at vande så ofte, og der vil gå flere uger, før du skal plante planterne om. I Rootmaster kan du så frø med forskellige væksttider, fordi cellerne er opdelt i 4 moduler. På denne måde kan du så helt forskellige slags planter – uanset hvor hurtigt de spirer og vokser. Åbn blot det modul, der har færdige planter til udplantning og lad de andre stå og vokse lidt mere.

Drivhuset rummer 32 planter og har ret dybe potteceller, som passer til planter med dybere rodsystemer såsom ærter og bønneplanter.

Velegnet til dig, som ...
... er seriøs med din dyrkning og gerne bruger lidt ekstra tid på at forberede dine såninger og vil give dine planter de rigtige forhold.

Godt valg til ...
... ærter, bønner, ærteblomster, solsikker og andre planter med dybe eller følsomme rodsystemer. Anbefales især til de lidt dyrere frø, som du kun sår få af.

Nelson_Garden_Choose_the_right_mini_greenhouse_image_1.jpeg

Pluggbox

Med 49 små celler kan du sætte mange planter på en minimal overflade. Cellerne er dybe, men ikke særligt store i diameter, hvilket er velegnet til såning af små planter, som man ønsker skal udvikle dybe rodsystemer. En fiks konstruktion i plugboxens bundbakke bevirker, at hver planteplug nemt kan skubbes ud af cellen, når planten skal omplantes. Smart, hvis du vil have mange af samme slags, fordi alle planteplugs bliver "skubbet op" på samme tid. Du kan også så forskellige typer frø i rækker og markere med etiketter.

Da cellerne har et ganske lille volumen, skal planterne omplantes ret hurtigt, og du skal vande rimeligt ofte.

Velegnet til dig, som ...
... dyrker en masse, starter din såning tidligt på året og gerne vil omplante i flere faser.

Godt valg til ...
... små frø, som du gerne vil have mange planter af. Tidlige såninger af pelargonier, chili, knoldselleri og porre, samt små hurtigtvoksende frø som tagetes, zinnia og stolt kavaler.

Nelson_Garden_Choose_the_right_mini_greenhouse_image_2.jpeg

Minidrivhus Window

Med 24 celler kommer du langt, og i Minidrivhuset Window er de også så store, at planterne ikke behøver at blive omplantet i første omgang. Cellerne er opdelt i 4 sektioner, så du kan så sorter, der vokser med forskellig hastighed i de forskellige sektioner. Du kan nemt omplante en sektion og lade resten stå.

Da der er en lidt større mængde jord, kan planterne blive stående i temmelig lang tid, før de skal omplantes.

Velegnet til dig, som ...
... vil have dine såede frø stående i vinduet og gerne vil dyrke lidt af hvert.

Godt valg til ...
... alle former for frø, især bladgrøntsager som salat og kål, men også til større frugtbærende sorter som agurk, græskar og squash.

Nelson_Garden_Choose_the_right_mini_greenhouse_image_4.jpeg

Plugsæt

Med dette dyrkningssæt kan du forspire hele køkkenhaven på en gang – bogstaveligt talt. Det har hele 84 dyrkningsceller. Hvis du er en rigtig dyrkningsentusiast, er dette noget for dig, fordi sættet har plads til mange planter på én gang. Plugsættet indeholder også en bundbakke og en vandingsmåtte, der holdes fugtig, så de små celler ikke tørrer ud.

Dette forspiringssæt er også velegnet, hvis man har bredsået mange frø og vil omplante planterne hver for sig.

Velegnet til dig, som ...
... er dyrkningsentusiast og ønsker at dyrke en masse på én gang, eller gerne vil dyrke ad flere omgange.

Godt valg til ...
... køkkenhaven, f.eks. romersk salat, kål og andre grønne planter. Også velegnet, hvis du har bredsået en masse snitblomster, der skal prikles ud i enkelte celler. Ligeledes velegnet til at drive stiklinger frem.

Nelson_Garden_Choose_the_right_mini_greenhouse_image_6.jpg

Bredsåning i Micro Leaf Box eller dyrkningsbakke

Hvis du planlægger at så mange planter af hver sort, er det mest smidigt at bredså. Du kan faktisk bredså i enhver bakke, blot der er huller i bunden, så det overskydende vand kan løbe ud. Micro Leaf 1-box er velegnet til dig, der ønsker at dyrke i en lidt mindre skala, mens en dyrkningsbakke er velegnet til dig, der dyrker i en lidt større skala. Plastemballage fra grøntsagsdisken fungerer også fint!

Bredsåning er velegnet til dig, der ønsker, at det skal være hurtigt at så.

Velegnet til dig, som ...
... er erfaren og har en del tid og gerne vil have mange planter af samme sort, eller hvis du vil så og høste små bladgrøntsager.

Godt valg til ...
... tomater, peberfrugter, pluksalat og chili, som egner sig fint til bredsåning. Mange af vores sommerblomster som stolt kavaler, løvemund og kornblomst er også velegnede til bredsåning.

Nelson_Garden_Choose_the_right_mini_greenhouse_image_7.jpg