MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Dyrkning af krydderurter - perfekt til børn

18. november 2022

Når du skal dyrke med børn, er krydderurter et godt valg at starte med. Krydderurter kan dyrkes indendørs hele året rundt og udendørs om sommeren. Gør dyrkning til en sjov aktivitet, som du kan lave med børnene, når de har pause eller fri fra skole.

Fars-Dag-Present-Krassehjärta1.jpg

Krydderurter der er nemme for børn at dyrke

Børn er ivrige og ønsker ofte at se resultater med det samme. Derfor kan det være klogt at vælge krydderurter, der vokser hurtigt som f.eks. karse. Karse er klar til at blive høstet efter kun et par dage - perfekt til at holde børnenes interesse oppe. 

Karse er en god krydderurt at dyrke hele året rundt. Den dyrkes bedst i spirebakker, men det er kun fantasien der sætter grænser; prøv at så i småkagebakker eller andre legende genstande for at gøre det sjovt for børnene! 

Et andet alternativ er at basere valget af frø på, hvad børnene kan lide at spise. Hvis de f.eks. kan lide pizza - dyrk oregano eller basilikum. Hvis de kan lide kylling - dyrk rosmarin. Det vil være en sjov måde for dem at lære, hvilke krydderurter der gør maden lækker. 

Mynte er en anden krydderurt, som børn normalt kan lide måske i en frugtsalat eller i en kop hjemmelavet te. Purløg er også en krydderurt, som børn har tendens til at kunne lide, selvom purløg er bedst at dyrke udendørs sammenlignet med de andre krydderurter.

Rolig-sallad-till-barnen-på-Egenodlade-tomater-1024x683.jpg
Den bedste måde for børn at lære på er ved at lege.

Dyrk krydderurter indendørs eller udendørs hele året rundt

Mange krydderurter - såsom basilikum, timian, chili, persille eller mynte - er alle perfekte til at dyrke indendørs både sommer og vinter. Husk, at krydderurter ønsker både varme og lys, så plant dem i solrige vinduer. I de mørke måneder kan krydderurterne have brug for lidt ekstra lys og varme, og det kan du sørge for med vækstbelysning.

Bonus - dyrk hvidløg med børn

Hvidløg er et andet alternativ, der kan dyrkes indendørs. Læg to eller tre hvidløgsfed i en potte med jord, stil potten varmt og lyst og husk at vande af og til. I løbet af kort tid vil der vokse grønne stængler ud af jorden, og stænglerne er den del af hvidløgene, som du høster. Stænglen har en mild smag af hvidløg og er perfekt til at skære og drysse oven på din mad. Hvis du lægger stænglerne på ristet brød, får du et dejligt hjemmelavet hvidløgsbrød.