MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Bind en spiralbuket

20. juni 2022

Nu er bind-en-buket-sæsonen i fuld gang! Det har vi længtes efter, siden vi såede vores allerførste blomsterfrø i foråret. Forestil dig at kunne binde buketter i en spiral, hvilken drøm! En spiralbundet buket kræver lidt øvelse, men som med alt andet er det nemt, når teknikken er kommet på plads.

Når vi køber en buket hos en blomsterhandler, har de som regel bundet buketten sammen ved hjælp af en teknik, der hedder spiralbinding, noget, der kan kræve lidt øvelse, før man kan det. Med denne teknik er det let at tilføje en blomst, hvor den mangler, eller fjerne og flytte en, hvis der er en for meget. Her har vi samlet tips til at hjælpe dig med at få succes.

Gør sådan:

1. Start med at lægge de blomster og kviste ud, som du har tænkt dig at bruge i din buket.

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_2.jpg

2. Fjern de nederste blade på stilkene.

3. Placer den ene stilk i din hånd, og placer den anden på tværs, så der dannes et kryds. Hold blomsterne sammen mellem pegefinger og tommelfinger. Tag en tredje stilk, og læg den i samme vinkel som den første blomst.

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_4.jpg

4. Fortsæt med at fylde op med blomster, kviste og græs i samme retning hele tiden, mens du drejer buketten.

5. Kig på buketten en gang imellem for at se, hvordan det ser ud. Fortsæt med at fylde buketten, indtil du er tilfreds. Flyt eventuelt blomster, eller stik et strå ned, hvor der mangler noget.

6. Det sted, du holder om buketten, danner en talje. Her kan du binde buketten sammen med et smukt bast- eller jutebånd. Sno båndet et par gange rundt om, og stram til.

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_5.jpg

7. Beskær stilkene med en skarp beskæresaks eller lignende.

8. Nyd dit mesterværk!

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_1.jpg

Tips!

Flyt blomsterne over i hånden, hvis der bliver for meget at holde mellem fingrene. Prøv at slappe af i hånden, så bliver det lettere.

Pluk gerne blomsterne om morgenen, når stilkene stadig er saftspændte, det næstbedste alternativ er at plukke om aftenen. Brug en ren beskæresaks, og sæt stilkene i vand, inden de begynder at blive slappe.

Lad gerne blomsterne stå og suge lidt vand et køligt sted, inden du begynder at binde din buket.

Bland lidt forskellige grønne elementer i buketten. Det kan være græs fra vejkanten, hindbærkviste eller andre blade fra haven.

Vælg nogle statelige blomster med lidt ekstra karakter til at spille hovedrollen i din buket.

Begynd nu bare at øve dig! Held og lykke!

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_3.jpg