MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Home / Tips og inspiration / Haveinspiration

12 December 2022

Chokoladefudge kan smages til med nødder, kondenseret mælk, vanilje, rocky road, ja faktisk på utallige måder, så hvorfor ikke prøve at smage den til med chili? Den fyldige chokolade og chiliens varme passer perfekt sammen.

Med den fyldige chokoladesmag og en smule chili er denne fudge en perfekt mundfuld til kaffen ved juletid, eller egentlig når som helst trangen til noget sødt indfinder sig. Opskriften kommer fra vores hortonom Anna Lindeqvist. Hun anbefaler chilisorten 'Hot Lemon', som har en let smag af citron, men du kan selvfølgelig bruge den chilisort, du har til rådighed.

Ingredienser

3 dl fløde
3 dl sukker
1 dl sirup
Tørret chili, f.eks. af sorten 'Hot Lemon'
150 g chokolade
50 g smør
1 spsk. honning

Sådan gør du

Kog fløde, sukker og sirup sammen ved 120 grader. Lad den tørrede chili koge med i din fudge, men smag på blandingen af og til for at kontrollere, at den ikke bliver for stærk. Du vælger selv, hvor stærk du vil have din fudge!

Når dejen når 120 grader, skal du slukke for pladen og røre chokolade, smør og honning i. Anna bruger en chokolade med et højt kakaoindhold og fortæller, at der også fås chokolade, der allerede er tilsat chilismag, hvis man gerne vil have mere smag af chili.

Hæld dejen i en form på ca. 15 × 20 cm. Drys chilisalt over eller blot flagesalt. Skær i skiver, læg i et syltetøjsglas, og så er julegaven klar!

Nelson_Garden_ Annas chili fudge_Image2.jpg

For alle

Vi prøvede at lave opskriften med kokosfløde, kokosolie og mælkefri chokolade. Konsistensen blev måske lidt løsere, men det fungerede da fint!