MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Vælg foderbræt

22. oktober 2021

Der findes mange forskellige typer af foderbrætter, og de har alle deres eget unikke formål. Hvilket foderbræt, der er bedst for dig, afhænger af, hvilke fugle du gerne vil fodre i din have samt hvilke ophængningsmuligheder, du har.

Om vinteren bliver fuglene mere synlige, når de søger tættere på os mennesker for at lede efter mad. Ved at tilbyde korn, frø og nødder gør du fuglene glade samtidig med, at du lærer disse bevingede væsener at kende.

Sådan vælger du det rette foderbræt

Det ideelle foderbræt er tilstrækkeligt stort til at lade flere end én fugl spise. Det skal også kunne tåle vintervejr og slitage fra fuglene. Hvis du vælger et foderbræt, der skal fyldes med frø, skal det have et beskyttende tag for at holde frøene tørre og friske. Det er også vigtigt, at du nemt kan fylde op med fuglefoder, og at du kan tage foderbrættet ned og rengøre det ved behov.

De fleste foderbrætter kan hænges op, men der findes også alternativer, som kan sættes fast på en stolpe. Det bedste er at placere foderbrættet relativt tæt på en busk eller et træ, så fuglene kan søge beskyttelse, uden at de sidder så tæt på træet, at en kat kan hoppe over.

Vil du gerne gøre lidt ekstra for en særlig fugleart? Så server dens favoritfoder, og vælg et foderbræt, som passer til netop den type fuglefoder. 

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_4.jpeg

Foderbræt til mejsebolde

Mejsebolde indeholder masser af fedt, som fuglene nyder godt af, når det er koldt. Den nemmeste måde at hænge dem op på er ved hjælp af en spiralformet holder til mejsebolde. Bliver to mejsebolde spist hurtigt? Prøv en cirkelformet holder til mejsebolde, som giver foder til mange!

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_2.jpeg

Foderbræt til mange

Har du en stor skare af fugle, der samles omkring dit foderbræt, eller bor du nordligt, hvor der – på grund af sne og kulde – bliver spist meget fuglefoder, er det en god idé at satse på et foderbræt, der er modellen større. Ikke blot giver den plads til flere fugle – du behøver heller ikke fylde den op så ofte.

Foderbræt til madro

Egern er glade for de nødder og frø, som findes på foderbrættet, men der er risiko for, at de jager småfuglene bort. Det samme gælder de lidt større fugle, som mange helst vil være fri for. Foderbrættet kan desuden blive et jagtsted for katte. Foderbrætter med et beskyttende gitter lader de mindre fugle spise uforstyrret.

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_5.jpeg

Foderbræt til forskellige fugle

Fugle spiser, hvad de får fat i, men de forskellige fuglearter kan foretrække en bestemt type fuglefoder. Jo flere typer, du tilbyder, jo større er sandsynligheden for, at du ser flere forskellige arter. Et foderbræt med forskellige typer af frø, og måske endda også mejsebolde, er en effektiv måde at tilbyde forskellige smage på!

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_3.jpeg