Nogle dage skal maden være enkel og hurtig at tilberede, og så er denne opskrift på gulerodspasta med urtesmag perfekt. Velegnet til servering både til frokost og middag, og hvis du vil gøre det ekstra festligt, kan du servere med et stykke grillet halloumi eller kylling. Måske dyrker du endda mange af ingredienserne i din egen have?
Denne ret bliver supercremet og har urtesmag. Samtidig er den lidt frisk syrlig pga. tomaterne. Hvis du tilbereder retten i tomatsæsonen, er det smart at bruge friske tomater, men om vinteren kan man lige så godt bruge indkøbte knuste tomater i stedet eller måske frosne fra dit sommeroverskud.
1 stort almindeligt løg
700 g gulerod
750 g friske tomater (kan erstattes med 500 g knuste tomater)
½ dl tomatpuré
2 teskefulde tørret oregano
1 tsk. tørret timian
½-1 tsk. tørret rosmarin
2 fed hvidløg
3½ dl. havrefløde
½ kop olivenolie til stegning
salt og peber
Skræl og striml løget fint. Skræl eller skrub gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Skær tomaterne i grove stykker.
Steg løg og urter i olie, indtil løgstykkerne bliver bløde. Tilsæt gulerødder og salt, og steg, indtil de revne gulerødder bliver bløde. Kom tomatpuréen i, og steg i et par minutter. Tilsæt tomaterne, og lad dem stege, indtil de bliver flydende. Hæld havrefløden i, og riv hvidløg i. Lad det simre cirka fem minutter, smag til med salt og peber.
Serveres med kogt pasta.