MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Dyrk og tørre evighedsblomster

20. juli 2021

Hvem vil ikke gerne kunne plukke en buket blomster, der holder flere uger i en vase? Med evighedsblomster kan du nyde dine blomster hele året rundt! Det faktum, at de så er relativt lette at dyrke, gør ikke tingene værre.

Evighedsblomster er ikke en enkelt sort, men et kollektivt navn for blomster, der kan tørres uden at miste farve eller form. Evighedsblomster omfatter for eksempel kæmpe-evighedsblomst, nikkeknop og hindebæger. Der er dog mange flere slags blomster, der er egnede til evighedsblomster, herunder brudeslør, levkøj og kornblomst.

Ikke kun blomster, der er værdifulde

Nogle blomster regnes som evighedsblomster takket være deres smukke frøstande. Valmuer har måske den frøstand, der fascinerer mest, men selv djævlen i busken og hør er smukke efter blomstring. De hvide blomster hos stjerneskabiosen forvandles til smukke stjerneformede frøkapsler, der pynter i de fleste buketter. Derudover giver mange slags prydgræsser smukke aks, der er fine at tørre.

En frøkapsel af pæonvalmue ved siden af den udslåede blomst.Pæonvalmuen er ikke kun enestående smuk, når den blomstrer – ligesom andre typer valmuer har den dejlige frøkapsler.

Dyrk evighedsblomster – sådan gør du

  1. Forkultivér evighedsblomster indendørs for at få tidligere blomstring. Det er også muligt at så dem direkte på vækststedet, men jorden skal derefter være varm. Engang i maj-juni er normalt bedst. Læs altid instruktionerne på frøposen omhyggeligt.

  2. Tilvæn dine planter til det udendørs miljø og plant dem ud på vækststedet, når risikoen for frost er forbi.

  3. På kæmpe-evighedsblomsten kan du klemme den første blomsterknop af. Det kan føles hårdt, men det får planten til at forgrene sig og danne flere blomster.

  4. Vand ved tørke og fjern ukrudt som normalt i løbet af sæsonen.
Tørrede græs og frøkapsler i en vase.Forskellige slags græs er fine at tørre og tilføjer volumen til dine arrangementer.

Hvornår skal jeg vælge mine evighedsblomster?

Blomster, der skal tørres, skal plukkes i tørt vejr, lige når de har slået deres kronblade ud. Fjern bladene fra stilkene, saml dem i små buketter og hæng buketterne på hovedet på et mørkt og tørt sted, indtil de er tørret.

Rosa kæmpe-evighedsblomster.Når du tørrer evighedsblomster, skal du ikke plukke blomsterne for tidligt eller for sent – de skal have haft tid til at slå ud, men ikke være begyndt at visne.

Hvor længe holder evighedsblomster?

Evighedsblomster holder i flere uger i en vase. Det er betydeligt længere end mange andre sommerblomster. Hvis du vælger at tørre dine evighedsblomster, holder de betydeligt længere – indtil næste sommer. Ikke underligt, at de almindeligvis kaldes evighedsblomster.