MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Såbånd

09. september 2021

Ved hjælp af et såbånd får du allerede fra starten den rette afstand mellem frøene, når du sår. Du slipper dermed også for at tynde ud, og dine grøntsagsplanter får mulighed for at udvikle sig bedst muligt. Det er heller ikke dumt at have fine og lige rækker i køkkenhaven eller plantekassen.

Såbånd er en enkel og praktisk løsning for dyrkningsentusiasten, der gerne vil have den rette afstand mellem grøntsagerne allerede ved såning. Du slipper altså for arbejdet med at tynde ud, når grøntsagerne begynder at skyde op ad jorden. Og du ”sløser” dermed heller ikke med dine frø og sår unødigt for senere at skulle fjerne dem. Hvis du godt kan lide pæne rækker af f.eks. dild, gulerødder og radiser i haven eller plantekassen, er såbånd værd at prøve.

Sådan gør man: Såbånd

imagetzmvr.png

1. Begynd med at forberede jorden til såning og lav en 1 cm dyb sårille, hvori båndet kan lægges ned. Hvis du vander i rillen, fæstner det lette bånd nemmere og farer ikke rundt i forårsvinden.

imagewmfzp.png

2. Vand omhyggeligt og fyld derefter på med et 1 cm tykt lag jord. Eftersom papiret opsuger fugt fra jorden, er det ekstra vigtigt at vande rigeligt ved såbåndssåning

imagedsfx.png

3. Riv såbåndet i tilpas længde og læg det i sårillen. Stræk båndet ud med hjælp af f.eks. sten i hver ende.

Nelson_Garden_såbånd_image_6.jpg

4. Vand grundigt.

Nelson_Garden_såbånd_image_7.jpg

5. Dæk såbåndet med jord. Vad derefter igen.

image4low6.png

6. Dæk med fiberdug.