MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Dyrk i palleramme

20. juli 2021

Alt bliver nemmere, når du dyrker i en palleramme! Det er nemt at luge ukrudt, det er nemt at holde styr på skadeinsekterne, det er nemt og smidigt at dække planterne over med fiberdug og desuden varmes jorden hurtigere op om foråret.

Sådan gør man: Dyrk i palleramme

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_1_AC.jpg

1. Sørg for, at den overflade, hvor køkkenhaven skal ligge, er helt jævn. Fjern opstikkende sten, grene og andet affald. Dæk den tiltænkte dyrkningsplads med en ukrudtsdug.

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_2_KH.jpg

2. Anbring mindst to pallerammer oven på hinanden, gerne tre ved dyrkning af grønsager med dybe rødder, f.eks. rodfrugter som gulerødder og pastinak..

3. Fyld pallerammen op med jord, næsten helt op til kanten. Hvis du kan få fat i hestegødning, kan du fylde op til halvdelen med dette og den resterende del med jord. Hvis gødningen ikke er gæret, vil den give varme til jorden i begyndelsen af sæsonen, hvilket er et stort plus, eftersom planterne gerne vil have det lidt varmt om fødderne, men lidt køligere om hovedet. Desuden dør ukrudtsfrøene, når gødningen gærer.image7hle.png

4. I gangene mellem pallerammerne kan du vælge at dække ukrudtsdugen med dækbark, grus eller havefliser – alt efter smag og økonomi. 

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_3_KH.jpg

5. Så er der bare tilbage at begynde at dyrke!

TEKST: Anna Forslund