MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Hydroponisk dyrkning med Harvy

29. november 2021

Med Harvy kan du dyrke hydroponisk uden jord og uden forkundskaber – året rundt. Det er så nemt, at alle kan finde ud af det. Vi gør det her for at flere skal få mulighed for at opleve, hvor godt det smager med hjemmedyrket og hvor nyttigt det føles at vide, hvad du spiser. Tænk at dyrke noget selv, som desuden kan spises!

Dette er Harvy

Hydroponisk dyrkning er for dig, som kender meget, lidt eller slet ingenting til dyrkning. Med dyrkningskassen Harvy dyrker du bladgrønt, krydderier og endda blomster i vand. Uden jord og uden krav på forkundskaber.

Når du har fyldt kassen med vand, sætter du blot de forsåede briketter i låget og venter. Efter nogle få uger kan du høste basilikum, salat, eller hvad du selv har valgt at dyrke.

Du slipper for at bære jordsække op til tredje etage. Du slipper for at plante og spilde jord på køkkenbordet. Du behøver ingen altan. Du får i stedet muligheden for at dyrke netop, når lysten til at dyrke indfinder sig. Du bruger mindre tid på at passe din dyrkning og får alligevel en spændende oplevelse og et godt resultat. Høst, og nyd igen og igen – året rundt. Med Harvy kan alle få succes allerede fra begyndelsen.

Kom i gang på 10 minutter

En komplet startpakke med den hydroponiske dyrkningskasse Harvy er alt, du skal bruge for at komme i gang.

Ved hjælp af stregerne på kassens tværstag kan du nemt kontrollere, at din dyrkning altid har et optimalt vandniveau. Når du starter dyrkningen, fylder du vand i op til den øverste streg ("Start"), således at vandet når dine briketter. Når rødderne er vokset ud af briketten og ned i vandet, skal vandet være ved den laveste streg (”Grow”). På den måde skabes der også en luftspalte, hvor plantens luftrødder kan få ilt.

Sådan gør du:

  1. Placér Harvy i et vindue eller på et andet lyst sted. I den mørke årstid bør der anvendes ekstra belysning.
  2. Fyld vand i op til den øverste markeringen ("Start").
  3. Tilsæt 2 ml hydroponisk næring pr. liter vand og sæt låget på. Bemærk! Ryst flasken grundigt før hver dosering.
  4. Anbring dyrkningsbriketterne i brikettekurvene. 
  5. Fjern klistermærkerne fra dyrkningsbriketterne.
  6. Tryk brikettekurvene ned i lågets huller. 
  7. Find på noget andet at lave i 3 uger.* 
  8. Fyld derefter på med koldt vand og næring (2 ml/liter vand) op til ”Start”-markeringen. Fyld vand op til ”Start” indtil der er et fint rodnet, ca. 1måned, derefter til ”Grow”.

* Står din dyrkning meget varmt og solrigt, kan det være nødvendigt at fylde lidt mere vand i allerede inden, der er gået 3 uger. Løft blot låget og se, om rødderne når vandet.

 

Sådan blev idéen om Harvy født

Historien om den hydroponiske dyrkningskasse Harvy startede i foråret 2016, hvor Ulf Fransson fra Nelson Garden og Niklas Hjelm fra Hemmaodlat mødte hinanden. Det viste sig, at de havde den samme plan: at flere skal kunne dyrke hjemme.

Nelson Gardens viden om frø og produktion tog os sammen med Hemmaodlats erfaring med hydroponisk dyrkning videre til en masse tests. Hen ad vejen har der været en del mislykkede forsøg – og en del vellykkede.

Vi er nu nået til et resultat, som alle er tilfredse med: den hydroponiske dyrkningskasse Harvy. En smart og nem dyrkningsløsning, som bevirker, at flere kan dyrke hjemme. I vand. Uden jord. Hele året.

Dyrk uden jord - en guide til hydroponiske systemerEr du træt af at bære store poser jord fra butikken til dit hjem? Med hydroponiske systemer kan du nemt dyrke dine planter ved at give dem tilstrækkeligt med vand, lys, varme og næring.
Læs mere
Hvorfor vækstbelysning?For at få stærke planter behøves lys! I de mørkeste måneder er sollyset ikke nok. Se forskellen mellem at dyrke med og uden vækstbelysning!
Læs mere

Hydroponik – dyrkning i vand

Hvad er hydroponik? Det betyder ganske enkelt dyrkning i vand. Når du dyrker i vand, har dine planter brug for en næringsopløsning, som du fortynder i vandbeholderen. Fordelene ved hydroponisk dyrkning er, at det er hurtigt og nemt, og hvis du har den rigtige type belysning, kan du dyrke hele året rundt. De fleste spirende frø kan dyrkes i vores hydroponiske dyrkningsboks Harvy, men vi har også et par frø, som er specielt udviklet til hydroponisk dyrkning. Vores startpakke indeholder det, du skal bruge for at komme i gang med din dyrkning, hvilket vil sige dyrkningsboks, plugholder og vækstpropper med frø og plantenæring til hydroponisk dyrkning.Læs mere