MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Dyrk uden jord - en guide til hydroponiske systemer

23. september 2022

Er du træt af at bære store poser jord fra butikken til dit hjem? Med hydroponiske systemer kan du nemt dyrke dine planter ved at give dem tilstrækkeligt med vand, lys, varme og næring. Det er nemt og giver dig en god høst - hele året rundt!

Hvad er hydroponisk dyrkning, og hvordan fungerer det? 

Hydroponik er en praksis, hvor man dyrker planter uden at bruge jord. Det, der adskiller hydroponiske systemer fra dyrkning i jord, er, at du skal give dine planter den korrekte mængde næring, der er nødvendige i hver vækstfase. Afhængigt af typen af hydroponisk system sker dette enten manuelt eller automatisk ved hjælp af en pumpe og fastgjorte slanger. Da rødderne er i konstant kontakt med næringsrigt vand, behøver de ikke at søge efter næring på samme måde som ved vækst i jord. I mellemtiden sørger mellemrummet mellem vandet og planten for, at rødderne hele tiden får ilt tilført. Resultatet? Flere og større planter, endnu hurtiger

hydroponic__cultivation_retina_3.jpg

Ud over jord er grønne fingre en anden ting, der ikke er nødvendig, når du dyrker med et hydroponisk system. Det er så enkelt, at alle kan gøre det, og det tager kun få minutter at komme i gang. Du kan også hurtigt opdage, om noget skal justeres ved at kontrollere og måle næringsniveauet med jævne mellemrum. Med andre ord; det er meget nemt at få succes med din hydroponiske dyrkning, uanset hvor meget eller lidt erfaring du har. 

Hvad kan jeg dyrke i et hydroponisk system? 

Det hydroponiske system er den perfekte løsning, hvis du har lidt tid og en lille plads til dyrkning. Hvis det er tilfældet med dig, vil vi anbefale hurtigt voksende, let dyrkbare og pladseffektive planter som f.eks. salat, grønkål og rødbede. Men hvis du har tid, plads og interesse, kan du dyrke alt fra krydderier til blomster, chili, tomater og andre frugtbærende planter. Her er nogle andre grunde til at elske hydroponiske systemer:

🌱 Dyrk forskellige planter i samme dyrkning 

🌱 Dyrk både inde og ude 

🌱 Mindre, eller ingen spildjord i dit hjem

Det skal du bruge

Her er, hvad du skal bruge for at komme i gang med din helt egen hydroponiske dyrkning:

🌱 Et hydroponisk system bestående af et låg, en luftpumpe og stikkurve 

🌱 Plugs med eller uden frø (disse tilføjer du selv)

🌱 Næring

Sådan kommer du i gang

1. Placer dit hydroponiske system på et sted, hvor det kan få direkte sollys 

2. Fyld kassen med den korrekte mængde vand

3. Tilsæt næring

4. Tilsæt frø til dine plugs (hvis de ikke har nogen), og læg dem i plugkurvene

5. Læn dig tilbage og slap af, mens du venter på, at dine planter spirer!

 

Hydroponisk dyrkning med HarvyMed Harvy kan du dyrke hydroponisk uden jord og uden forkundskaber – året rundt. Det er så nemt, at alle kan finde ud af det.
Læs mere
Hvorfor vækstbelysning?For at få stærke planter behøves lys! I de mørkeste måneder er sollyset ikke nok. Se forskellen mellem at dyrke med og uden vækstbelysning!
Læs mere

Hydroponik – dyrkning i vand

Hvad er hydroponik? Det betyder ganske enkelt dyrkning i vand. Når du dyrker i vand, har dine planter brug for en næringsopløsning, som du fortynder i vandbeholderen. Fordelene ved hydroponisk dyrkning er, at det er hurtigt og nemt, og hvis du har den rigtige type belysning, kan du dyrke hele året rundt. De fleste spirende frø kan dyrkes i vores hydroponiske dyrkningsboks Harvy, men vi har også et par frø, som er specielt udviklet til hydroponisk dyrkning. Vores startpakke indeholder det, du skal bruge for at komme i gang med din dyrkning, hvilket vil sige dyrkningsboks, plugholder og vækstpropper med frø og plantenæring til hydroponisk dyrkning.Læs mere