MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933

Så kom med i dette års

Så-a-long!

Hvad, hvornår, hvordan?

Så-a-long er en aktivitet, hvor vi - du, jeg og vores Så-a-long ambassadører - dyrker to udvalgte frø sammen! Alle kan deltage, begyndere eller proffe, altandyrkere, eller frilandsdyrkere, alle er velkomne.

Så-a-long gør vi det sammen med alle, der elsker at dyrke og inspirere til at have det sjovt med at dyrke. Du kan følge hele dyrkningsprocessen fra frø til høst på Instagram under hashtag # såalong og hos vores ambassadører. Her kan vi følge hinandens dyrkning, give tip og hjælpe hinanden med at få succes. 

Sowalong-icon.png

Årets frøsorter

'Apricotta', en fabelagtig stolt kavaler i gammelrosa og abrikose nuancer, der vil være en favorit i alle sommerens buketter. Den blomstrer rigeligt hele sommeren og er også elsket af havens bestøvere. En lille ting at huske på, når man dyrker stolt kavaler, er ikke at gøde for meget.

Emperol 'F1 er en smuk squash med lysegrøn skal, der producerer masser af frugt. Vidste du, at du også kan spise blomsterne? Et tip er at fritere dem! Squash trives bedst på et varmt og beskyttet sted og vil gerne have næringsrig jord og masser af vand.

Alt for at du skal få succes

Her har vi samlet tips til at hjælpe dig på vej, fra et lille frø til færdige blomster og frugter. Måske er det første gang, du dyrker stolt kavaler eller squash og forstår ikke, hvorfor stolt kavaler aldrig blomstrer, eller hvorfor alle squashblomsterne falder af? Eller måske er du en erfaren dyrker og ved, hvor meget frugt en squash kan give og er løbet tør for ideer om, hvad du skal gøre med al frugt? Du finder flere tips under hashtagget #såalong og glem ikke at dele dine bedste tips til at få succes.

Lær vores Så-a-long ambassadører at kende

Så-a-long er en aktivitet, der strækker sig ud over Danmarks grænser. Alle venner i hele Norden er med! Fælles for os alle er glæden ved at dyrke. Du kan finde alle indlæg under hashtagget # såalong.

For at du skal lære vores Så-a-long ambassadører lidt bedre at kende, har vi stillet dem et par spørgsmål.

1. Hvornår opstod din interesse for at dyrke?

2. Har du en favoritblomst eller -grønsag, som du skal have i haven hvert år?

3. Kan du beskrive din have eller dyrkning i fem ord?

4. Har du nogle tip, du vil dele?

Nanette Bang Mogensen @storbybonden

1. Som kun 22 årig blev jeg ejer af min første have. Jeg havde købt en skøn villa fra 1930. Den tilhørende have, skulle blive startskuddet til en verden, som jeg aldrig havde troet, at jeg ville blive bidt af.

2. En absolut favorit grøntsag er artiskokker, som jeg dyrker for deres majestætiske udseende og for biernes skyld. Dens violette blomst er helt ubeskrivelig smuk.

3. Æstetisk, insektvenlig, frodig, nostalgisk, sanserejse.

4. I min måde at indrette haven på, forsøger jeg at skabe mange forskellige haverum. Hertil bruger jeg hække og træer, både stedsegrønne og løvfældende, hvilket man ikke skal være bange for. Det giver haven karakter og tiltrækker nyttedyr.