MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Til forhandlere

Så kom med i dette års

Så-a-long!

Hvad, hvornår, hvordan?

Så-a-long er en aktivitet, hvor vi - du, jeg og vores Så-a-long ambassadører - dyrker to udvalgte frø sammen! Alle kan deltage, begyndere eller proffe, altandyrkere, eller frilandsdyrkere, alle er velkomne.

Så-a-long gør vi det sammen med alle, der elsker at dyrke og inspirere til at have det sjovt med at dyrke. Du kan følge hele dyrkningsprocessen fra frø til høst på Instagram under hashtag # såalong og hos vores ambassadører. Her kan vi følge hinandens dyrkning, give tip og hjælpe hinanden med at få succes. 

Sowalong-icon.png

Årets frøsorter

'Paper Moon', er en sød stjerneskabiose, der passer perfekt i både friske buketter og evighedsbuketter. 'Paper Moon' blomstrer med små hvide blomster, men det er hovedsageligt for sine dekorative frøstande, at denne skønhed dyrkes. Den er også populær blandt både bier og sommerfugle.

'Fireworks' er en farverig bladbede, der er perfekt at dyrke både i en potte og på friland. Bladbede er en supergrøntsag, der er nem at dyrke, og som du kan så flere gange helt ind i juli. Bladbedens blade er også fine i en buket sammen med sommerblomster.

Alt for at du skal få succes

I år dyrker vi to frøsorter, som vi er ekstra glade for. Dette års grøntsager er en bladbede kaldet Fireworks, som er et farverigt indslag i dyrkningen. Årets blomst er den søde stjerneskabiose 'Paper Moon', der med sine smukke frøstande pynter i buketter året rundt!

Lær vores Så-a-long ambassadører at kende

Så-a-long er en aktivitet, der strækker sig ud over Danmarks grænser. Alle venner i hele Norden er med! Fælles for os alle er glæden ved at dyrke. Du kan finde alle indlæg under hashtagget # såalong.

For at du skal lære vores Så-a-long ambassadører lidt bedre at kende, har vi stillet dem et par spørgsmål.

1. Hvornår opstod din interesse for at dyrke?

2. Har du en favoritblomst eller -grønsag, som du skal have i haven hvert år?

3. Kan du beskrive din have eller dyrkning i fem ord?

4. Har du nogle tip, du vil dele?

Nanette Bang Mogensen @storbybonden

1. Som kun 22 årig blev jeg ejer af min første have. Jeg havde købt en skøn villa fra 1930. Den tilhørende have, skulle blive startskuddet til en verden, som jeg aldrig havde troet, at jeg ville blive bidt af.

2. En absolut favorit grøntsag er artiskokker, som jeg dyrker for deres majestætiske udseende og for biernes skyld. Dens violette blomst er helt ubeskrivelig smuk.

3. Æstetisk, insektvenlig, frodig, nostalgisk og sanserejse

4. I min måde at indrette haven på, forsøger jeg at skabe mange forskellige haverum. Hertil bruger jeg hække og træer, både stedsegrønne og løvfældende, hvilket man ikke skal være bange for. Det giver haven karakter og tiltrækker nyttedyr


Helle Troelsen @troensehaven

1. Min haveinteresse opstod da jeg var barn, hvor jeg ofte var på ferie hos min mormor, der havde en meget stor og flot have. Hun tog mig med ud og arbejde i den, og det synes jeg var spændende. Jeg lærte også meget om planter, jord og dyrkning af køkkenhave. 

2. Min favorit grøntsag i køkkenhaven er kål og bønner. Jeg dyrker forskellige sorter og prøver jævnligt nye af 

3. Haven er frodig, mangfoldig og levende

4. Jorden er det vigtigste i haven, for at man lykkes med sunde planter. Giv derfor jorden den største opmærksomhed, og sørg for at skabe de bedste betingelser for at orme og mikroliv nede i jorden trives. 


Camilla Korsgaard Schultz @camillakschultz

1. Min interesse for haven og selvdyrkning opstod, da vi flyttede fra lejlighed til hus. Jeg har aldrig vokset op med græs, planter, drivhus eller køkkenhave som barn, men føler en meget naturlig interesse og tilgang til det. I dag er haven og dét, at dyrke egne grøntsager terapi for mig. Jeg elsker at dykke ind i mig selv, når jeg er i haven, men jeg elsker også den tid og nærvær, jeg har, når mine børn er med derude. At se deres glæde ved at dyrke og hente egen mad til madpakken eller aftensmaden. Det er så meningsfuldt. 

2. En plante vi altid skal have herhjemme hvert år, er agurk og tomater. Når først du har smagt en hjemmedyrket tomat eller agurk, så er der ingen vej tilbage 😄 Men vi har efterhånden en del planter, som vi elsker hvert år. Blandt andet også majs, gulerødder, kartofler og hjemmedyrkede blomster til buketter. 

3. Jeg vil beskrive min have og køkkenhave, som min kreative legeplads. Den skal kunne få os til at lade op, men også kunne give den gas. Der skal være mindre områder, som øjet fanger i det store billede - og det er en evig aktivitet 😃 I haven kan vi altid finde på noget nyt. 

4. Et tip til andre, der ønsker at skabe haveglæde er, at mærke efter hvad dit og din families behov er. Er det at at have noget smukt, øjet kan se på i form af blomster, eller er det glæden ved at gå i haven og plukke din egen mad. Ønsker du at bruge meget tid i haven på at dyrke, eller vil du have noget, der primært kan passe sig selv. Og så bare kast dig ud i det. Vi fejler alle sammen, men det er i den grad processen der er lige så spændende og meningsfuld, som at stå med “produktet” til sommer 🥰