MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Lær Emma og hendes ven at kende

18. april 2023

Jeg elsker at tilbringe tid udendørs

Jeg hedder Emma, er 38 år gammel og bor i Stockholm med min familie. To børn, min mand og to katte. Jeg nyder at være udendørs, tænde et bål, grille skumfiduser og bare være sammen med min familie og venner.

 Ubesværet måde at dyrke på

Du har valgt at dyrke kartofler i Nelson's Grow Pot. Hvorfor?
Det passer perfekt til mig i øjeblikket. Mit arbejde kræver at jeg rejser, og det betyder, at jeg ikke altid har tid til at passe haven. Derudover træner jeg mindst to gange om ugen, prøver at passe børnenes aktiviteter osv. Da kartofler er nemme at dyrke og ikke kræver konstant opmærksomhed, er de det perfekte valg. Desuden er der så meget mad, man kan lave med dem, og hjemmedyrkede kartofler smager bare bedre!

Bæredygtighed er en cyklus

Hvornår blev du interesseret i at dyrke haven?
Jeg har altid nydt at arbejde i haven med blomsterbede, planter og træer. Jeg kan godt lide at tænke på, hvordan alting hænger sammen - bæredygtigheden i det hele. Når man f.eks. rydder op i et blomsterbed, tager man det med til komposten. Giv det lidt tid, og komposten skaber næringsrig jord, som du kan bruge til at dyrke dine blomster i, og sådan fortsætter det. Ved at være opmærksom på alle de små skridt, som du gør naturligt i haven, forbedrer du også jordens kvalitet. Jeg synes, det er vigtigt at være opmærksom på det, for alt hænger sammen på denne måde, og du vil virkelig blive belønnet, hvis du gør det.

Emma's favoritter

Har du en yndlingsblomst eller -grøntsag?
Jeg kan faktisk virkelig godt lide storkenæb. Mange tænker nok på dem som noget, man finder hos sine bedsteforældre. Det er måske rigtigt, men de er utrolig nemme at passe, og man kan kun beundre deres vedholdenhed. De kan tåle brændende varme sommerdage og frostkolde efterårsnætter. De blomstrer i utrolig smukke farver og i rigeligt omfang i lang tid.

Bæredygtig og opfindsom dyrkning

Kan du beskrive, hvordan du dyrker haven med fem ord?
Visionært, farverigt, bæredygtigt, utålmodigt og opfindsomt. Jeg tror, at de alle er forskellige udtryk for det samme; nemlig at jeg bliver inspireret og motiveret i perioder. Det har selvfølgelig noget at gøre med mit arbejde og min livsstil, der ligesom begrænser min tid, men når jeg har tid, så er det alt eller intet. I perioder med inspiration kan jeg komme ind i en fantastisk rytme og pludselig tage mig selv i at være fuldt ud engageret i at dyrke haven med jord op til albuerne!