MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Lær Amanda og hendes ven at kende

18. april 2023

Orangeri-drømme

Jeg hedder Amanda, 30 år, og jeg bor i en lejlighed uden for Stockholm med en stor sydvendt balkon, der er perfekt til at plante på. Jeg elsker blomster og drømmer om at få mit eget orangeri, så jeg kan forlænge vækstsæsonen og være sammen med mine planter i en længere del af året.

 

Blomsterelsker fra en tidlig alder

 

Du dyrker kæmpejernurt og chili, hvordan kan det være?
Lige siden jeg var barn, har jeg elsket at plukke blomster - især buketter med liljekonval, forglemmigej og smørblomster. Min yndlingsblomst er kæmpejernurt på grund af dens størrelse, og fordi den ser ud til at "flyve", så det valg var ikke svært. Med hensyn til chili kan jeg godt lide at gøre mine retter krydrede, og det er dejligt at kunne plukke noget fra sin egen plante i køkkenet.

Hvornår blev du interesseret i at dyrke planter?
Så længe jeg kan huske, har jeg haft interessen for at dyrke planter og for at være i naturen omgivet af frodigt grønt. Det er egentlig simpelt; jeg har det bedst, når jeg har planter af forskellig art omkring mig, fordi det gør mig rolig og jordbunden. Lige siden jeg fik mit eget område til at dyrke på, har jeg haft et årligt tema på altanen. Tema med hvide blomster, middelhavstema, spisetema og nu: florlet blomstertema med en masse snitblomster.

Amanda’s favoritter

Har du en yndlingsblomst eller -grøntsag?
Mine yndlingsblomster er skabiose og kæmpejernurt, fordi de både synes at svæve i luften og er flotte snitblomster. Jeg elsker deres frodige måde at vokse på. Når det kommer til grøntsager, kan jeg lide dem alle, men hvis jeg skal vælge, er min yndlingsgrøntsag at dyrke sukkerærter, fordi de vokser så hurtigt, og man bliver belønnet med en rig høst.

Frodig og funktionel dyrkning

Kan du beskrive, hvordan du dyrker planter med fem ord?
Levende, farverig, funktionel, frodig og inspirerende. Jeg kan godt lide, når mine blomster overtager min altan eller dele af et rum, så jeg lader dem vokse, som de vil. Jeg har en vision om at skabe en oase i mit hjem, og jeg vil gerne tro, at det er naturligt at lade hver enkelt plante vokse, som den vil. Jeg er ikke en særlig ivrig gartner i den forstand, at jeg hele tiden klipper og trimmer mine planter. De er perfekte, som de er!