MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textGratis retur
  • item.textHurtig levering
  • item.textGrundlagt i 1933
Til forhandlere

Væk pelargonierne efter vinteren

21 April 2022

Nu er det tid til at finde dine pelargonier frem og beskære dem. Nogle af dem kan se pæne ud og behøver måske ingen yderligere beskæring, andre ser medtagne ud og kan have brug for lidt pleje. Her giver vi dig tips til, hvordan du kan vække dine pelargonier efter vinteren.

I februar eller marts er det tid til at finde dine pelargonier frem og beskære dem. Afhængigt af hvordan pelargonierne har stået i vinterhvilen, kan de se forskellige ud. Hvis de har stået meget køligt, er der nok ikke sket så meget. Hvis pelargonierne har stået i et køligt rum indendørs, er de sandsynligvis begyndt at vokse og skyde nye skud i løbet af vinteren.

Du kan beskære pelargonierne ret hårdt, uden de tager skade af det. Bare sørg for at gemme et par skud, så bliver de pæne og buskede igen efter et par måneder.

Nelson_Garden_Geraniums_Winter_Storage_image_2.jpeg

Sådan gør du:

  1. Fjern visne blade og afskær de grene, der ikke har skud. Du kan også afskære grene, der er lange, selv om de har nye skud, for at forhindre, at din pelargonie bliver ranglet. Klip oven for et bladfæste med en ren beskæresaks eller kniv. 
  2. Fjern al jord, der løsner fra rødderne, sæt planten i en ny potte og fyld op med ny blomsterjord
  3. Vand planten og sæt den lyst.
  4. Når planten er begyndt at vokse, er det tid til at begynde at tilsætte lidt gødning.

De grene, der er afskåret, kan du bruge som stiklinger. Fyld en potte med såjord, sæt stiklingen ned, vand let, og du har en ny plante.

Et tip er at toppe planten et par gange om foråret, så forgrener den sig, og du får en dejlig plante til sommeren. Fjern også de blomster, der kommer tidligt, hvis du vil have planten til at vokse mere.

Nelson_Garden_Geraniums_Winter_Storage_image_1.jpeg

Pelargonie før og efter beskæring.

Der findes lige så mange forskellige pelargonier, som der er forskellige råd til, hvordan du kan beskære dem. Nogle lader planten komme sig mellem genplantning og beskæring, nogle andre skærer dem ned om efteråret. Der er mange måder, så prøv dig frem til, hvilken metode til at vække dine pelargonier, der passer dig bedst.