Hurtige blomster

Noget at glæde sig over, mens du dyrker din tålmodighed

Man plejer at sige, at en have ikke er noget, der kan forceres, at den lever sit eget liv, og at det, man dyrker mest, er ens egen tålmodighed. Dette er helt sandt, men heldigvis er der visse små genveje, der kan tages, mens man venter på, at den der drømmehave skal begynde at tage form. Hos mig bliver sommeren ikke rigtig, hvis der mangler blomsterkarse, morgenfruer, ærteblomst, tagetes, solsikker og stolt kavaler. Hos dig er det måske helt andre sommerblomster, der værdsættes, men når man nu engang er begyndt med dem, er det svært at lade være med at dyrke dem igen. Det er måske ikke så mærkeligt, at mormor dyrkede blomsterkarse år efter år. For hende blev det helt enkelt ikke nogen rigtig sommer uden den!

De fleste sommerblomster er særdeles velegnede til at så på friland, men for at få blomsterpragten lidt hurtigere frem kan du forspire dem. Bredså i en bakke og plant ud, når risikoen for frost er drevet over. Jeg plejer at forspire en del og så en del på friland for at forlænge sæsonen på den måde. Det er hurtigt og nemt at skabe interessante blikfang i haven ved hjælp af de hurtige sommerblomster.

 

Sådan gør man: hurtige blomster

Sæt en plantestøtte op og lad ærteblomsterne klatre op ad den.

---

Placér solsikkerne mod en sydmur og gød dem godt for at få høje, store blomster, som du kan nyde at se på i løbet af sensommeren. Under solsikkerne er det en god idé at så andre gule sommerblomster som f.eks. morgenfruer og tagetes.

---

Lav en lille blomstereng i et hjørne af haven, hvor du lader græs, valmue, kornblomst, morgenfruer og blomsterhør vokse sig høje.

---

Lad blomsterkarsen slynge sig op i stakittet for at gøre det mere levende.